Bihr breidt distributie Brembo, Scorpion en BMC in Europa uit

Bihr versterkt zijn leiderspositie in Europa door nieuwe distributieovereenkomsten te sluiten met drie grote merken in de OEM-motoronderdelensector: Brembo, Scorpion en BMC. 

Brembo is een wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van remsystemen en onderdelen voor auto’s, motoren, bedrijfsvoertuigen en machines voor de OE-markt, de aftermarket en de race-sector. Het bedrijf heeft besloten om zijn partnerschap met Bihrin 2020 te versterken en verder te ontwikkelen. Brembo en Bihr zijn hun samenwerking in 2014 begonnen in Frankrijk en Zwitserland en hebben deze sindsdien uitgebreid naar Spanje en Portugal (2016) en de Benelux-landen (2018). Voor 2020 bevestigen de twee bedrijven hun vertrouwen in elkaar opnieuw met nieuwe distributieovereenkomsten in Polen, Tsjechië, Slovenië, Slowakije en Oostenrijk.

Nog meer goed nieuws: Scorpion, de beroemde fabrikant van met de hand vervaardigde uitlaatsystemen in Engeland, vertrouwde Bihr de distributie van zijn product in Italië toe. Dankzij deze nieuwe overeenkomst zal het merk voortaan worden gedistribueerd in 8 landen, waaronder Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal en België.

Bihr voegt daarnaast BMC luchtfilters toe aan zijn merkenportfolio en wordt hiermee de exclusieve officiële distributeur voor de Iberische markt (Spanje & Portugal), naast een aantal andere Europese landen. Onze samenwerking begon meer dan 10 jaar terug, toen Bihr de distributie voor de Franse markt overnam, waar we de exclusieve distributeur blijven.
BMC begon zijn bestaan in 1973 als een distributiebedrijf voor automobielproducten, dankzij de grote passie voor motoren van zijn oprichter Gaetano Bergami. BMC is een van de bekendste merken in de motor- en automobielindustrie. BMC, dat is gevestigd in Bologna, Italië, is voortaan een internationale onderneming met vestigingen in Duitsland, China en India en met meer dan 94 distributeurs verspreid over de hele wereld. BMC produceert naast composietonderdelen de beste kwaliteit luchtfilters ter wereld voor gebruik in races en het verkeer.

Over Bihr:
Bihr is de toonaangevende Europese distributeur van onderdelen, accessoires en banden voor motoren, quads, terreinwagens en scooters. De onderneming is in 1975 opgericht en is in meer dan 13 landen actief, waaronder Frankrijk. In dit land is Bihr ook de marktleider. Het productaanbod omvat ongeveer 230 merken en 200.000 artikelen die via een netwerk van 11.000 dealers worden gedistribueerd. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door 365 medewerkers, onder wie 60 in-house vertegenwoordigers en 35 klantenservicemedewerkers. Vanaf het allereerste begin is dit grote en buitengewone succes gebaseerd op een uitgebreide dienstverlening en een uitstekende logistiek. Met een totale opslagruimte van meer dan 42.000 m² verdeeld over 4 magazijnen kan Bihr vrijwel alle dealers in Europa binnen 24 uur bevoorraden.

Bron: Bihr 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief