Skip to main content

Arie Molenaar Motors bestaat 60 jaar

Wat in 1964 begon als Arie Molenaar Tweewieler Service in Lopikerkapel groeide door de jaren uit tot Arie Molenaar Motors, een begrip in IJsselstein en ver daarbuiten. Een bedrijf waarbij het woord service uit de bedrijfsnaam verdween maar de klant nog altijd centraal staat. Dit jaar bestaat Arie Molenaar motors 60 jaar, en dat wordt groots gevierd met een jubileumfeest op 14 en 15 september 2024 én de Arie Molenaar Toertocht op 28 september!

De oorsprong

Voor de oorsprong van Arie Molenaar Motors blikken we terug naar 1921. Dat was het jaar waarin het bedrijf dat later uitgroeide tot wat we nu kennen als Arie Molenaar Motors voor het eerst bij de Kamer van Koophandel werd ingeschreven onder de naam P. de Bruin. Arie Molenaar Senior werd in 1939 geboren en hij was slechts tien jaar oud toen hij werkzaam was bij het bedrijf, een fietswinkel met trouw- en rouwautoservice in Lopikerkapel.

Nog eens vijftien jaar later, in 1964, werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Arie Molenaar Tweewieler Service. De service beperkte zich niet meer alleen tot fietsen en bromfietsen, het was tevens een taxibedrijf, witgoedhandel en benzinepomp. Het bedrijf floreert in de jaren zeventig waardoor er in 1981 een tweede locatie kan worden geopend aan de Benschopperstraat in IJsselstein.

Als in 1983 beide vestigingen verhuizen naar een nieuwbouwpand aan de Baden Powellweg in IJsselstein wordt ook de naam van het bedrijf veranderd in Arie Molenaar Motors. Het woord ‘service’ verdwijnt weliswaar uit de bedrijfsnaam, maar niet uit de bedrijfsfilosofie.

Motorsport

De aandacht richt zich inmiddels steeds meer op motorfietsen, niet alleen bedrijfsmatig maar ook op sportief gebied. Arie jr. bouwt een succesvolle wegrace carrière op waarbij hij vanaf 1991 zelf actief is als coureur in de Grand Prix. Hij hangt zijn helm in 1994 aan de wilgen maar verdwijnt niet van het GP-toneel. Als manager van zijn eigen Molenaar Racing GP Team is hij succesvol met onder andere Hans Spaan als coureur. Het hoogtepunt volgt in 1995 en 1996 als hij in de 125cc klasse de wereldtitel grijpt met Japanner Haruchika Aoki als coureur. Ook Nederlandse wegracetoppers zoals Jarno Janssen, Jurgen van den Goorbergh en Joey Litjens komen uit in de kleuren van het Molenaar Racing GP-team. Na seizoen 2010 wordt er een punt gezet achter het team.

Overname en uitbreiding met Molenaar Motors BMW

Arie is naast teammanager altijd actief gebleven in het bedrijf dat zijn vader heeft opgericht, en samen met zijn zus Monique werd in 2000 het bedrijf overgenomen. In datzelfde jaar wordt er begonnen met de bouw van een nieuw pand en een jaar later volgt de verhuizing van de Baden Powellweg naar het huidige pand aan de Einsteinweg 4 in IJsselstein.

In 2004 wordt de volgende mijlpaal bereikt, als het BMW Motorrad dealerbedrijf in Nieuwegein door Arie Molenaar Motors over wordt genomen. Het bedrijf gaat verder als Molenaar Motors BMW en in 2007 volgt de verhuizing van Nieuwegein naar IJsselstein, aan de Einsteinweg 5-7 tegenover het pand van Arie Molenaar Motors. Beide bedrijven zijn inmiddels een begrip in IJsselstein en ver daarbuiten, en in 2014 wordt het 50-jarige jubileum aan de Einsteinweg dan ook groots gevierd.

Derde generatie

Dat er nog vele kroonjaren gevierd kunnen gaan worden in de toekomst lijkt gewaarborgd als de derde generatie Molenaar in 2022 welkom wordt geheten in het bedrijf. Thom Molenaar, zoon van Arie en zijn vrouw Carla, treedt dat jaar in vaste dienst. Thom is net zoals zijn vader geen onbekende in de wegracewereld, waarin hij vanaf 2019 actief is als coureur in het Molenaar Racing SSP300 team. In verschillende samenstellingen en op verschillende merken komt het team uit in de Supersport 300 klasse van het Internationale Duitse kampioenschap. Thom beëindigt zijn actieve carrière als coureur in 2023 om vanaf 2024 als teammanager op te treden en zich daarnaast verder te verdiepen in het bedrijf.

60 jarig bestaan

In 2024 wordt er opnieuw een mijlpaal bereikt, en wel het 60-jarig bestaan van Arie Molenaar Motors. Dit ‘diamanten’ jubileum zal groots worden gevierd met een feest op zaterdag 14 en zondag 15 september bij Arie Molenaar Motors. Toerrijders kunnen naast deze data ook zaterdag 28 september rood omcirkelen in de agenda. Op die dag zal de Arie Molenaar Toertocht worden verreden. Iedereen is van harte welkom om het 60-jarig jubileum met en bij Arie Molenaar Motors mee te vieren.

Tijdlijn Arie Molenaar Motors

 • 1921 Eerste inschrijving fietswinkel P. de Bruin in de KvK
 • 1939 Geboortejaar Arie Molenaar Sr.
 • 1949 Arie Molenaar treedt in dienst bij P. de Bruin in Lopikerkapel
 • 1964 KvK naam wijzigt naar Arie Molenaar Tweewieler service
 • 1981 Opening tweede locatie aan de Benschopperstraat in IJsselstein
 • 1983 Beide vestigingen verhuizen naar een nieuwbouwpand aan de Baden Powellweg, de naam wordt gewijzigd in Arie Molenaar Motors
 • 1994 Arie jr. stopt zijn actieve racecarrière en wordt manager van het Molenaar Racing GP Team
 • 2000 Arie en Monique Molenaar nemen Arie Molenaar Motors over van Arie Sr.
 • 2000 Bouw nieuw pand
 • 2001 Verhuizing van Baden Powellweg naar huidig pand aan de Einsteinweg 4 in IJsselstein
 • 2004 Overname BMW Motorrad dealerbedrijf in Nieuwegein door Arie Molenaar Motors, dit wordt Molenaar Motors BMW
 • 2007 Molenaar Motors BMW verhuist van Nieuwegein naar IJsselstein aan de Einsteinweg 5-7
 • 2014 Het 50-jarig bestaan wordt groots gevierd.
 • 2022 Thom Molenaar, de derde generatie, treedt in vaste dienst
 • 2024 Het 60-jarig bestaan wordt gevierd met een jubileumfeest op 14 en 15 september én de Arie Molenaar Toertocht op 28 september

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws