Skip to main content

Aprilia Racing brengt gelimiteerde RSV4 Xtrento uit met 230pk

Aprilia Racing viert de verjaardag van hun allereerste wereldtitel, exact 30 jaar geleden, met een een speciale uitvoering van de RSV4. De RSV4 XTrenta zoals hij volledig heet,  maakt gebruik van meerdere technieken uit de MotoGP op het gebied van materialen, componenten, elektronica, en vooral aerodynamica. De RSV4 XTrenta is gemaakt door de Noale Racing afdeling. Eerder zagen we ook de gelimiteerde RSV4 X (in 2019) en de Tuono X (2020).

Alle onderdelen van de carbonkuip zijn vervaardigd door PAN Compositi volgens dezelfde processen die in de MotoGP worden gebruikt. De kuip bevat zowel de nieuw ontworpen voorvleugels, die meer neerwaartse druk en tegelijkertijd minder luchtweerstand garanderen, als de gloednieuwe achtervleugels, op de kont. De RSV4 XTrenta is de eerste motorfiets ter wereld die de ‘ondervleugel’ op de swingarm monteert, de onderste vleugel waarmee de RS-GP-motoren vanaf 2019 zijn uitgerust in de MotoGP.

Aan de basis van deze circuitmotor staat de 2022 Aprilia RSV4 Factory, door de aanpassingen van Aprilia Racing is het V4 blok goed voor 230pk. Dit is te danken aan een verhoging van de compressieverhouding, samen met een titanium en carbon uitlaatsysteem gemaakt door SC-Project. Ook is er een Sprint Filter luchtfilter gemonteerd. Een volledige titanium demper zal als optie beschikbaar zijn. Het totale gewicht van de motor is 166kg.

Verder is de RSV4 XTrento uitgerust met Ohlins-vering, aangepast door Andreani in samenwerking met Aprilia MotoGP-ingenieurs. Het remsysteem komt van Brembo, aan de voorzijde zitten de GP4-MS monoblock remklauwen in samenwerking met 330mm T-schijven gemonteerd.Op de gesmede magnesium Marchesini M7R GENESI-velgen passen Pirelli Diablo SBK slickbanden in de maten 120/70 en 200/65, met SC-1 compound voor en SC-X compound achter. De gewichtsreductie van de velgen bedraagt ongeveer 2 kg ten opzichte van de standaard.

De kleurstelling van de nieuwe Aprilia RSV4 XTrenta is een eigentijdse interpretatie van de kleurstelling waarmee Aprilia in 1992 in de 125cc MotoGP-klasse reed.

Elk van de 100 exemplaren van de Aprilia RSV4 XTrenta, die wordt aangeboden voor een prijs van 50.000 euro exclusief BTW, zal vanaf 6 september exclusief online te reserveren zijn, via de website factoryworks.aprilia.com. De gelukkige kopers krijgen ook de kans om hun model bij Aprilia Racing af te halen, met tegelijkertijd een exclusief bezoek aan de race-afdeling van Noale, en zullen niet alleen de gelimiteerde en genummerde versie van de RSV4 ontvangen, maar ook de speciale motorhoes en mat.

 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws