Skip to main content

Alles over de 2018 Yamaha Tracer 900, 900GT en Tracer 700

Yamaha begint 2018 met een sterkere Sport Touring line up dan ooit. Met een zeer gevarieerd aanbod van in totaal zes modellen, ontworpen voor de meest uiteenlopende typen motorrijders. Motorrijders die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen, nieuwe plekken en nieuwe relaties die ze ontdekken op de Roads of Life. Sinds de introductie van de Tracer 900 heeft het Europese Sport Touring segment een sterke groei doorgemaakt. Aangetrokken door de uitstekende prestaties en enorme veelzijdigheid van modellen zoals de Tracer 900, zijn veel motorrijders uit andere categorieën overgestapt naar het Sport Touring segment. De meer recente introductie van de betaalbare Tracer 700 heeft het segment een belangrijke impuls gegeven, door een hele nieuwe generatie jongere rijders aan te trekken. Vandaag de dag is het Sport Touring segment het meest dynamische en belangrijkste onderdeel van de markt voor Yamaha. De FJR1300A, de FJR1300AE en de FJR1300AS modellen blijven voldoen aan de eisen van de ervaren Sport Touring rijders die een beproefde reputatie kunnen waarderen, in combinatie met de ongeëvenaarde betrouwbaarheid van Yamaha.

In 2018 ondergaat het best verkopende model, de Tracer 900, enkele belangrijke upgrades. Met deze upgrades worden de sterke punten van het model als een van de meest veelzijdige en interessante allrounder verder ontwikkeld. Het model is nu tevens beschikbaar in twee uitvoeringen. 

2018 Tracer 900 en 2018 Tracer 900GT

Turn up your emotions
In drie jaar tijd heeft de Tracer 900 zich weten te ontplooien tot de ultieme Sport Touring motor in de snelst groeiende sub-1000cc klasse. Met zijn sportieve prestaties, soepele rijeigenschappen en de mogelijkheid om lange afstanden met gemak af te leggen, is de stijlvolle Tracer 900 met meer dan 35.000 verkochte eenheden uitgegroeid tot een van Yamaha’s best verkochte modellen. Het belangrijkste element van dit enorme succes is wel het feit dat deze prachtig vormgegeven motorfiets een van die zeldzame modellen is die kan uitblinken in vrijwel elke rol, van lange afstanden afleggen tot sportief rijden of dagelijks forenzen. De Tracer 900 wordt aangedreven door Yamaha’s geliefde 847cc ‘CP3’ motorblok, dat een krachtig lineair koppel levert. Dat maakt de Tracer 900 zo leuk om mee te rijden, dit veelzijdige model vertegenwoordigt echt de geest van het motorrijden.

2018 Tracer 900 Taken to a higher level
Voor 2018 heeft het ontwerpteam van Yamaha zich geconcentreerd op het doorontwikkelen van de sterke punten en waarden van de geliefde Tracer 900, terwijl tegelijkertijd een scala aan updates en wijzigingen wordt doorgevoerd die gericht zijn op het verbeteren van het toerpotentieel van de motorfiets – en op het bieden van een nog verfijnder product van hoge kwaliteit.

Verbeterd windscherm en verfijnde vormgeving
De 2018 Tracer 900 heeft een groter windscherm dat het bovenlichaam beter beschermt tegen de weersinvloeden, voor een meer ontspannen en plezierige rit bij langere afstanden. En dankzij de handmatige hoogteverstelling kan het scherm snel worden ingesteld op de gewenste stand. Voor meer passagierscomfort biedt de 2018 Tracer 900 tevens aangepaste passagiersvoetsteunen, evenals nieuw ontwikkelde handgrepen. De designers van Yamaha hebben ook subtiele maar doeltreffende aanpassingen aangebracht in het kuipwerk en de kappen om het uiterlijk en de kwaliteit van de 2018 Tracer 900 te optimaliseren. Een nieuwe luchtinlaat in de voorkuip geeft de 2018 Tracer 900 een verfijnder uiterlijk en het ontwerp van de zijpanelen van de brandstoftank en de zijkappen zijn ook aangepast aan de algehele stijl.

Herziene geometrie voor betere toereigenschappen
De 2018 Tracer 900 is uitgerust met een nieuw ontworpen aluminium swingarm, waardoor originele zijkoffers kunnen worden gemonteerd, evenals herziene demper-instellingen voor het verder optimaliseren van de toerprestaties van de motorfiets.

Meer comfort voor bestuurder en passagier
Zowel de bestuurders- als de passagierszitting zijn nieuw voor het 2018 model. Het zadel biedt een hoger comfort en draagt ook bij aan de premium look en feel van de 2018 Tracer 900. Het zadel van de bestuurder kan in twee standen worden afgesteld, hoog en laag, om tegemoet te komen aan zijn of haar persoonlijke rijstijl. Bovendien is er voor de bestuurder een zacht kussen op de tank aangebracht voor extra comfort tijdens langere ritten. De 2018 Tracer 900 profiteert ook van een smaller stuur, evenals slankere en lichtere handkappen. De nieuwe lay-out biedt een natuurlijkere zitpositie voor extra comfort, en het nieuwe stuur helpt om de armen van de bestuurder bij hogere snelheden uit de luchtstroom te houden. Dankzij de geringe breedte kunnen motorrijders in geval van file, waar toegestaan, gemakkelijker tussen de auto’s door rijden.

Nieuwe functies van de 2018 Tracer 900
Verfijnder, hoogwaardiger design van de kuipdelen
Smaller stuur met lichtere en slankere handkappen
Nieuw ontworpen zadel voor beter comfort voor zowel bestuurder als passagier
Nieuw, met één hand verstelbaar windscherm voor betere bescherming tegen weersinvloeden
Langere aluminium swingarm voor krachtiger gevoel van het aandrijfvermogen
Nieuwe passagiersvoetsteunen voor meer comfort
Nieuwe handgrepen voor passagier
Nieuw achterspatbord

Technische kenmerken van de 2018 Tracer 900
Vloeistofgekoelde 847cc driecilindermotor met vier kleppen per cilinder
Assist en Slipper (A&S) clutch
Traction Control Systeem (TCS) met 3 standen
Speciaal op de Tracer 900 afgestemde Yamaha D-MODE rijstanden
Smal en lichtgewicht CF gegoten aluminium frame
18 liter brandstoftank voor een grote actieradius
Middenbok en ABS behoren tot de standaarduitrusting

Kleuren van de Tracer 900
Nimbus Grey
Tech Black
Beschikbaarheid Maart 2018

2018 Tracer 900GT

Premium specification comes standard
Aan het aanbod van het Sport Touring segment van Yamaha is de Tracer 900GT toegevoegd, een nieuw model dat standaard wordt geleverd met premium specificaties. De Tracer 900GT is ontwikkeld vanuit de Tracer 900 en de modellen delen dezelfde specificatie-upgrades voor 2018. De Tracer 900GT is ontworpen om Sport Touring rijders het ultieme pakket te kunnen bieden tegen een scherpe prijs.

2018 Yamaha Tracer 900GT MT09TRGT

Standaard gemonteerd, originele Yamaha zijkoffers
De Tracer 900GT is standaard voorzien van gemakkelijk afneembare, originele Yamaha zijkoffers in bijpassende kleur en met een inhoud van 22 liter per koffer, waardoor de rijder al vanaf dag één op pad kan.

Full colour TFT instrumentenpaneel
Met het nieuwste Thin Film Transistor (TFT) instrumentenpaneel hebben Tracer 900GT rijders vanuit de cockpit een uniek uitzicht. Dit geavanceerde instrumentenpaneel met een full colour display biedt een uitgebreid scala aan informatie, waaronder een versnellingsindicator, de omgevingstemperatuur, de koelvloeistoftemperatuur, de huidige rijmodus, een brandstofmeter en het brandstofverbruik.

Premium wielophanging
De Tracer 900GT is uitgerust met een premium wielophanging met een volledig instelbare upside-down voorvork, waardoor de motorrijder de motorfiets kan instellen op verschillende belastingen en omstandigheden. Deze volledig instelbare upside-down voorvork heeft een prachtige goudkleurige afwerking. Met de externe instellingsoptie voor de veerspanning van de achterste schokdemper kan de vering van de Tracer 900GT eenvoudig en handig worden aangepast als er sprake is van een passagier of veel bagage. Dit is een snelle en effectieve manier om de motorfiets in te stellen.

Quick Shift Systeem (QSS)
Het Quick Shift Systeem van de Tracer 900GT transformeert de acceleratieprestaties van de motorfiets. De bestuurder heeft hierbij de mogelijkheid om soepel zonder koppeling op te schakelen. Het Quick Shift Systeem (QSS), gebaseerd op de nieuwste MT-09, geeft deze premium Sport Tourer een nog spannender karakter dat zeker in de smaak zal vallen bij prestatiegerichte motorrijder.

Cruise Control
De Tracer 900GT profiteert ook van het standaard cruise control systeem. Het is hetzelfde systeem dat wordt gebruikt op de MT-10, en het kan worden ingesteld om de rijsnelheid in te stellen in de 4e, 5e en 6e versnelling wanneer tussen 50 km/u en 180 km/u wordt gereden. Dit systeem wordt bediend met een schakelaar op het linker bedieningscluster, en kan worden gebruikt voor het verhogen of verlagen van de ingestelde snelheid in stappen van 2 km/u. Voordelen zijn minder vermoeidheid van de rechterarm en/of -hand bij lange afstanden, en het rijden met een constante snelheid in heuvelachtige gebieden of op hobbelige wegen. Bovendien kan de snelheid worden ingesteld op snelheidslimieten van 40 km/u of hoger. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld als de bestuurder remt, koppelt of gas geeft en heeft een knop waarmee de bestuurder kan terugkeren naar de vorige instelling. Cruise control maakt langere ritten aangenamer en kan u bovendien helpen om u te houden aan de snelheidslimiet.

Handvatverwarming
De Tracer 900GT is een motorfiets voor alle weertypen en alle seizoenen, die is gebouwd om continenten te doorkruisen. Daarom zijn de verwarmde handvatten van dit model een echte bonus voor de serieuze Sport Touring rijder.

Kenmerken van de Tracer 900 GT
Originele zijkoffers in dezelfde kleurstelling
Full colour Thin Film Transistor (TFT) instrumentenpaneel
Volledig instelbare, goudkleurige upside-down voorvork
Achterschokdemper met externe instellingsoptie voor de veerspanning
Quick Shift Systeem (QSS) voor soepel opschakelen
Cruise Control
Handvatverwarming
Technische kenmerken van de Tracer 900GT
Vloeistofgekoelde 847cc driecilindermotor met vier kleppen per cilinder
Assist en Slipper (A&S) clutch
Traction Control Systeem (TCS) met 3 standen
Speciaal op de Tracer 900GT afgestemde Yamaha D-MODE rijstanden
Smal en lichtgewicht CF gegoten aluminium frame
18 liter brandstoftank voor een grote actieradius
Middenbok en ABS behoren tot de standaarduitrusting

Kleuren van de Tracer 900GT
Midnight Black – Nimbus Grey Phantom Blue

Beschikbaarheid Juni 2018

2018 Tracer 700

Turn Your Story
De Tracer 700 is een toegankelijke en betaalbare motorfiets die een groot aantal verschillende type motorrijders een opstap biedt naar het Sport Touring segment. Of u nu een weekendje weggaat of een lange reis onderneemt, deze aantrekkelijke veelzijdige allrounder staat garant voor onvergetelijke momenten in uw leven. De Tracer modellen van Yamaha hebben in de afgelopen jaren veel bijgedragen aan de enorme groei van het marktaandeel van het Sport Touring segment. Net als zijn grote broer biedt de Tracer 700 een frisse en nieuwe kijk op de Sport Touring klasse. Het groeiende Sport Touring segment, dat eerder door veel rijders werd beschouwd als een conservatieve categorie, is nu een van de meest dynamische en spannende onderdelen van de motormarkt geworden. De Tracer 700 biedt spannende sportieve prestaties met wendbare handling, en heeft veel nieuwe en ervaren rijders aangetrokken die genieten van de veelzijdigheid van dit betaalbare en stijlvolle Sport Touring model van Yamaha. Voor 2018 is de Tracer 700 verkrijgbaar in de nieuwe kleur Phantom Blue, om het verwantschap met de Tracer 900 en FJR1300 te accentueren.

2018 Yamaha Tracer 700 MT07TR

Technische kenmerken van de 2018 Tracer 700
Veelzijdige en spannende Sport Tourer
Spannende sportieve prestaties en grote wendbaarheid
Toegankelijke en betaalbare middelzware motor
Verstelbaar scherm en geïntegreerde handbeschermingen
17 liter brandstoftank, ideaal voor lange afstanden
Uitstekende vermogen-gewichtsverhouding
Krachtige 689cc tweecilinder ‘CP2’ motor
Compact buizenframe
Lichtgewicht aluminium tienspaaksvelgen
Digitaal LED instrumentenpaneel
Twee Ø 282 mm remschijven vóór met vierzuigerremklauwen
Breed assortiment originele Yamaha accessoires

Kleuren Tracer 700 Phantom Blue – Tech Black – Radical Red

Beschikbaarheid Januari 2018


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws