Skip to main content

Nieuw: 2020 Yamaha Tracer 700 met nieuwe looks

Dit is de motorfiets voor motorrijders die op zoek zijn naar opwindende sportprestaties, maar tegelijkertijd veelzijdigheid en karakter verlangen. De nieuwe Tracer 700 is voorzien van een volledig nieuw kuipwerk en een agressief nieuw front. Deze motor is voor vrijwel alles geschikt, dichtbij of ver weg en in of buiten de stad. De nieuwe Tracer 700 komt voort uit een serie Yamaha Sport Touring motorfietsen die alom wordt gerespecteerd en bewonderd om de uitstekende sportieve prestaties en het vermogen om in alle situaties uit te blinken. Een motor gemaakt om de verwachtingen in elk opzicht te overtreffen. Het 2020 model wordt aangedreven door de eerste Euro5 versie van de veelgeprezen 689cc tweecilinder ‘CP2’ motor en tilt het sportieve toerconcept naar een hoger niveau. De nieuwe Tracer 700 heeft een dynamische nieuwe look en biedt de beste vermogen-gewichtsverhouding in zijn klasse – dit in combinatie met verbeterde ergonomie en de hogere algemene specificaties. De Tracer 700 is tevens ontworpen voor een opwindende rijervaring. Het is echt een motor om 7 dagen per week te gebruiken en om in het weekeinde zwaar op de proef te stellen. De Tracer 700 snijdt door de bochten en geeft een flinke adrenalinestoot. Wanneer het weekeinde weer voorbij is, kan deze sportieve toermotor uitstekend worden gebruikt voor woonwerkverkeer over lange afstanden en voor ritjes in en rond de stad.

Nieuw half kuipwerk met agressieve nieuwe dubbele koplamp
De nieuwe Tracer 700 is voorzien van LED contourverlichting en krachtige dubbele LED koplampen. Mede hierdoor heeft de motor een moderne en agressieve nieuwe look met veel meer karakter dan alle andere motorfietsen in zijn klasse. Het compacte en lichte gelaagde kuipwerk, die hem een stoer uiterlijk geeft, benadrukt de dynamische uitstraling van deze nieuwe sportieve toermotor. Dit compacte en aerodynamische kuipwerk gaat naadloos over in de brandstoftank en biedt adequate bescherming voor meer comfort op lange afstanden. Het nieuw ontworpen voorspatbord volgt deze nieuwe designfilosofie en accentueert de formidabele stijl van de motor. Het kuipwerk van de nieuwe generatie en het onvergetelijke front zijn afgewerkt in allerlei gedurfde nieuwe kleurenschema’s en geven de motor een licht en wendbaar uiterlijk, dat het ware karakter van de dynamische nieuwe Tracer 700 weerspiegelt.

Krachtige 689cc ‘CP2’ motor met hoog koppel
De nieuwe Tracer 700 wordt aangedreven door Yamaha’s formidabele 689cc ‘crossplane’ tweecilinder, één van de succesvolste en populairste krachtbronnen die het bedrijf heeft geproduceerd. Wat deze motor zo bijzonder maakt, is de 270 graden krukas die een onregelmatige ontstekingsinterval biedt, waardoor de motor een sterk lineair koppel levert en direct reageert op de gashendel. Voor 2020 wordt deze ‘crossplane’ tweecilinder bijgewerkt met geoptimaliseerde instellingen voor brandstofinjectie en ontsteking, een aangepaste luchtinlaat, geoptimaliseerde uitlaatinstellingen en een gewijzigd uitlaatsysteem waardoor deze uiterst betrouwbare krachtbron de EU5 normen kan overtreffen. Om de meest opwindende, sportieve en emotionele rijervaring te bieden levert de motor maximaal vermogen bij 8.750 tpm en maximaal koppel bij 6.500 tpm. Het brede bereik van het lineaire koppel zorgt voor een stevige acceleratie over het hele toerentalbereik. Bovendien is het 2020 model met de herziene overbrengingsverhouding van het secundaire tandwiel nog responsiever. Met deze motor hoeft u maar één rit te maken om te zien waarom het de favoriete krachtbron van Europa is. Deze versie van de ‘CP2’ motor voldoet nu volledig aan de nieuwe Euro5 voorschriften zonder zijn unieke, bekende en zeer gewaardeerde karakter te verliezen.

Lichtste in zijn klasse, beste vermogen-gewichtsverhouding
De Tracer 700 is een van de meest wendbare en opwindende sportieve toermotoren dankzij het compacte chassis met een lichtgewicht frame, een lange aluminium swingarm en een wielbasis van 1.460 mm. Met het laagste rijklaargewicht in de klasse van slechts 196 kg, in combinatie met de opwindende motor met hoog koppel, biedt de Tracer 700 een optimale vermogengewichtsverhouding en een werkelijk uitstekende rijervaring. Instelbare voor- en achterwielophanging Om eigenaren van de Tracer 700 in staat te stellen het volledige potentieel van de rijeigenschappen van de motorfiets te ontdekken en optimaal te genieten van elke rit, is de nieuwe Tracer 700 uitgerust met een verbeterde Ø 41 mm telescopische voorvork. Het instelbereik is aangepast om de wegligging te optimaliseren en het 2020 model is uitgerust met instelmogelijkheden voor de veervoorspanning en de rebound. In combinatie met de veervoorspanning en de instelbare schokdemper achter kan de motorfiets eenvoudig worden ingesteld voor verschillende rijgewichten en rijomstandigheden, om de beste balans tussen comfort en controle te bieden. Aerodynamisch, met één hand verstelbaar windscherm De 2020 Tracer 700 is voorzien van een nieuw slank aerodynamisch windscherm van een hogere optische kwaliteit dat perfect past bij het agressieve nieuwe front en het lichtgewicht kuipwerk. Voor meer comfort bij hogere snelheden kan het windscherm met slechts één hand meer dan 60 mm in hoogte worden aangepast om windgeruis te verminderen Daarnaast bieden de nieuw ontworpen handbeschermers extra bescherming tegen weer en wind.

https://www.youtube.com/watch?v=_WpSuZ9cawU}

Hoge rijpositie met comfortabele ergonomie
De Tracer 700 is een goed uitgeruste sportieve toermotor die is gemaakt voor lange afstanden. Het nieuwe model biedt een hogere rijpositie, die harmonisch samengaat met het nieuwe kuipwerk, en is voorzien van een breder stuur van 34 mm met een accessoire-brug. In combinatie met het nieuwe zadelontwerp verbetert het nieuwe stuur de ergonomie om meer comfort en controle te geven op lange afstanden. Voorgevormd duozadel voor uitstekend comfort, voor zowel de bestuurder als de passagier. Of u nu alleen of met z’n tweeën rijdt, het nieuwe eendelige zadel is extra comfortabel voor zowel de bestuurder als de passagier, en biedt meer vrijheid bij het kiezen van de juiste rijpositie. Het voorste deel gaat vloeiend over in de tank en het kuipwerk, zodat de knieën veel grip hebben. Tevens geeft het voorgevormde profiel de rijder extra ondersteuning tijdens het accelereren. Voor 2020 is de achterkant van de zitting iets hoger. Dit zorgt voor een comfortabelere zitpositie voor de passagier. Voor extra stijl is de nieuwe zitting tevens voorzien van een hoogwaardige afwerking.

Lange actieradius
Eén van de belangrijkste speerpunten van de Tracer 700 is de uitstekende veelzijdigheid die zijn status bevestigt als een echte allrounder, van lange ritten tot weekendtrips en dagelijks woon-werkverkeer. Dankzij het indrukwekkende verbruik van de 689cc ‘CP2’ motor biedt de brandstoftank met 17 liter inhoud een grote actieradius.

LCD instrumentenpaneel
Eén van de vele nieuwe functies van de Tracer 700 is het LCD instrumentenpaneel met een duidelijk gemarkeerd multifunctioneel display. De toerenteller en de grote versnellingsindicator zijn voorzien van een steunkleur. En de berijder kan het display eenvoudig aanpassen met een schakelaar op het linkerhandvat.

Compacte en lichtgewicht LED richtingaanwijzers
De compacte en lichtgewicht LED richtingaanwijzers zijn aan de voorkant ingebouwd in de nieuwe handbeschermers om een lichte, wendbare en moderne look te bieden die perfect past bij het dynamische karakter van de nieuwe Tracer 700.

Hoofdkenmerken van de Tracer 700
Nieuw kuipwerk met agressieve nieuwe dubbele koplamp
Krachtige 689cc ‘CP2’ motor, voldoet aan Euro5
Lichtste in zijn klasse, beste vermogen-gewichtsverhouding
Instelbare voor- en achterwielophanging
Aerodynamisch, met één hand verstelbaar windscherm
Hoge rijpositie met comfortabele ergonomie
Voorgevormd duozadel voor uitstekend comfort voor de bestuurder en de passagier
Brandstoftank van 17 liter biedt grote actieradius
LCD instrumentenpaneel
Compacte LED richtingaanwijzers, geïntegreerd in handbeschermers

Kleurstellingen en beschikbaarheid
De nieuwe Tracer 700 is verkrijgbaar in de kleurstellingen Icon Grey, Sonic Grey en Phantom Blue. Het model zal vanaf februari 2020 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws