Skip to main content

Met zijn onnavolgbare geluid en de geweldige kracht en souplesse van zijn 118 kW (160 pk) zescilinder lijnmotor biedt de BMW K 1600 GTL in zijn huidige vorm al onvergelijkbaar dynamisch tourplezier. In de vernieuwde versie van de luxe performance tourer die BMW Motorrad nu presenteert, staan deze kwaliteiten op een nog hoger niveau.

Aangescherpt uiterlijk, betere bescherming tegen weer en wind en geoptimaliseerde zitpositie voor nog meer comfort
De K 1600 GTL maakt nog meer indruk door zijn aangescherpte elegante en dynamische lijnen. De zijpanelen zijn opnieuw ontworpen vanaf de vergrote en effectievere windgeleiders naar onder, voor een betere bescherming tegen weer en wind. Nieuwe windgeleiders houden ook de handen van de rijder beter uit de wind. De achteruitkijkspiegels hebben eveneens een nieuw ontwerp en hebben een groter spiegeloppervlak met een asferische (minder gebogen) sectie voor een groter zichtveld. Logohouder en modelaanduiding zijn uitgevoerd in hoge kwaliteit chroom.

De voetbescherming en compartimenten links- en rechtsonder in de kuip (nu beide standaard) zijn eveneens nieuw ontworpen. Ideaal voor lange tochten en reizen is de standaard topkoffer, die is voorzien van een ruggensteun om de passagier extra comfort te bieden.

Standaard elektronische en adaptieve vering en demping ‘Dynamic ESA’
De nieuwe BMW K 1600 GTL is standaard uitgerust met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) waarvan de rijmodi Road en Dynamic zowel de actieve rijervaring als de stabiliteit en het comfort voelbaar verbeteren. In de stand Road is de adaptieve demping over het gehele bereik actief. Dit zorgt onder alle omstandigheden voor maximale dempingskracht en dus optimale grip en maximaal comfort. Dynamic zorgt daarentegen voor een straffere demping. De veerspanning is naar wens van de berijder met een simpele druk op een knop op het stuur aan te passen aan de belading, onafhankelijk van de demping.

Gemakkelijker manoeuvreren met nieuwe achteruitrijassistentie
Dankzij de nieuwe (optionele) achteruitrijassistentie kan de berijder zijn BMW K 1600 GTL nog makkelijker manoeuvreren. Het systeem is te activeren met een knop links op het stuur en wanneer de berijder vervolgens de startknop indrukt, komt de motor achterwaarts in beweging.

Schakelassistent Pro: schakelen zonder te koppelen
Schakelassistent Pro is een fabrieksoptie die het de berijder mogelijk maakt op en terug te schakelen zonder te koppelen, voor meer gebruiksgemak en dynamiek.

Intelligent Emergency Call: als snelle hulp ter plaatse noodzakelijk is
In een noodgeval of bij een ongeluk schakelt Intelligent Emergency Call hulp in. Het systeem is een fabrieksoptie en detecteert of er een ongeval heeft plaats gevonden aan de hand van diverse sensoren. Is dat het geval dan wordt de noodoproep automatisch geactiveerd. In andere (nood)gevallen kan de bestuurder ook zelf Emergency Call activeren. Bij een oproep wordt automatisch de positie en de status van de motorfiets verzonden naar het BMW Call Center. Deze ‘eCall’-optie wordt in 2018 in diverse Europese landen geïntroduceerd, in Nederland in het eerste kwartaal van dat jaar. De functie is overigens alleen beschikbaar in landen waar ConnectedDrive van BMW actief is.

Comfortabele treeplanken en exclusieve gesmede wielen als optie
Gezien de toegenomen hoeveelheid fabrieksopties laat de nieuwe K 1600 GTL weinig te wensen over op het gebied van personalisering. Zo maakt een nieuwe voetsteunbevestiging de bevestiging van treeplanken voor de passagier mogelijk. Nieuw ontworpen, gesmede wielen, elk met elf dubbele spaken, vergroten de exclusiviteit van de K 1600 GTL.

Drie exclusieve kleuren: van Sport tot Elegance.
Er zijn drie nieuwe kleuren: Lightwhite uni, Thundergrey metallic en Ebenholz metallic/Blackstorm metallic. In combinatie met het motorblok in Platin metallic matt en het frame en andere delen in Monolith metallic matt, accentueert de kleur Lightwhite uni de vloeiende vormen en het innemende design van de K 1600 GTL. De kleur Thundergrey metallic geeft de GTL een klassiek, tijdloos uiterlijk.

De K 1600 GTL Elegance in de kleur Ebenholz metallic/Blackstorm metallic versterkt het verfijnde en exclusieve voorkomen. Verchroomde accenten op het voorspatbord en op de windgeleiders benadrukken het geavanceerde en luxueuze karakter.

BMW K 1600 GTL white


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws