Skip to main content

Zonta van den Goorbergh in 2022 tweede Nederlander in Moto2 Grand Prix

Zonta van den Goorbergh, de 15-jarige zoon van voormalig MotoGP-coureur Jurgen, maakt in 2022 zijn debuut als Grand Prix coureur. De 15-jarige coureur uit Breda zal uitkomen voor het eveneens Nederlandse RW Racing GP team, dat met een chassis van NTS deelneemt aan het Moto2-kampioenschap. Van den Goorbergh wordt bij het team de teamgenoot van de Belgische coureur Barry Baltus. Van den Goorbergh komt uit het FIM CEV Repsol Junior World Championship Moto3, waarin hij nu 16e staat en het Italiaanse CIV Moto3, waarin hij als 4e eindigde. In de twee jaar daarvoor reed hij in de Red Bull Rookies, waarin hij respectievelijk dertiende en achtste werd. Met de stap naar Moto2 slaat “VDG jr” de Grand Prix Moto3-klasse over en begint gelijk in de middelste klasse, waarin met standaard 675cc motorblokken wordt geraced. 

Jonge coureur

Ondanks de gisteren afgekondigde maatregelen om erg jonge rijders niet meer uit te laten komen in de motorrace wereldkampioenschappen, kan de op dit moment pas 15 jarige Van den Goorbergh nog nèt voor die wijzigingen van de minimumleeftijd instappen. Hij wordt op 1 december van dit jaar 16. Met de komst van Van den Goorbergh komt er zo een tweede Nederlander in de Grand Prix te rijden, Bo Bendsneijder reed eerder ook bij RW Racing GP maar staat in dit -en volgend- jaar onder contract bij het Spaanse SAG Racing, met Pertamina en Mandalika uit Indonesië als naamsponsoren.

RW Racing GP team

Het Nederlandse Grand Prix Team waarvoor hij uit gaat komen in de Moto2-klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, is al jaren actief in de GP’s; eerst als Molenaar Racing, maar in 2011 werd het overgenomen door Roelof Waninge (RW), waarna het Japanse metaalprecisiebedrijf NTS sinds 2018 als framebouwer en hoofdsponsor instapte. In het huidige seizoen moeten coureurs Hafizh Syahrin en Baltus knokken om in de top 15 te rijden en zo punten te scoren. Iets wat zo nu en dan lukt; de zéér ervaren Syahrin scoorde 8 punten en de jonge Baltus 2, daardoor staat het team momenteel wel laatste in het teamklassement. 

Zonta van den Goorbergh: “Ik maak een stap vooruit op de ‘Road to MotoGP’! Een paar jaar geleden ben ik deze weg ingeslagen en van de European Talent Cup naar het Junior WK Moto3 doorgegroeid. Nu mag ik de volgende grote stap maken en wel als Grand Prix coureur in de Moto2 klasse bij het Nederlandse RW Racing GP. Deze keuze zal voor sommigen een verrassing zijn maar gezien de mogelijkheden, de groei die ik heb laten zien en de ‘Road to MotoGP’ is dit een stap die op dit moment in mijn carrière bij mij past. Ik krijg de tijd om me te ontwikkelen als rijder en ik grijp deze kans dan ook met beide handen aan. Het team heeft veel vertrouwen in mij en dat gevoel is wederzijds.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws