Skip to main content

Zondag 2e MotoGP Virtual Race met Valentino Rossi & Marc Marquez

MotoGP heeft na het grote succes van de allereerste MotoGP Virtual Race de tweede Virtual Race aangekondigd. Ook dit keer wordt de race gereden in MotoGP19, de officiële MotoGP game van ontwikkelaar en uitgever Milestone, en doen er weer veel MotoGP-coureurs mee. Niemand minder dan wereldkampioen Marc Marquez, Danilo Petrucci en Valentino Rossi klimmen onder meer in het digitale zadel op zondag 12 april 2020 vanaf 15:00 Nederlandse tijd.

De MotoGP Virtual Race II is aanstaande zondag te zien op YouTube, Twitter, Instagram en Facebook. De race wordt gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk en ook deze keer zullen de rijders elk via een privé ‘Race Direction’ lobby spelen. Deze is opgezet om elke rijder uit te nodigen en de motorinstellingen goed in te stellen. Coureurs proberen in een vijf minuten durende kwalificatiesessie in de Time Attack-modus de snelste tijd neer te zetten. Hierna volgt de race waarin tien rondes worden gereden.

De volledige lijst met deelnemers is als volgt:

Repsol Honda Team: Marc Marquez, Alex Marquez
Ducati Team: Danilo Petrucci, Michele Pirro
Monster Energy Yamaha MotoGP: Valentino Rossi, Maverick Viñales
Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
Pramac Racing: Francesco “Pecco” Bagnaia
LCR Honda Idemitsu: Takaaki Nakagami
Reale Avintia Racing: Tito Rabat

De eerste MotoGP Virtual Race was een daverend succes. De race werd wereldwijd uitgezonden door 28 omroeppartners en online via de officiële MotoGP kanalen. Het evenement was goed voor 60 miljoen impressies en meer dan 13 miljoen videoweergaven, waarvan 3 miljoen kijkers voor de race zelf waren. In totaal werd er in totaal aan 7 miljoen minuten gekeken naar de race, wat gelijk staat aan 13 jaar non-stop kijken.

Deze Virtual Race II wordt nog gereden in MotoGP19, die in 2019 verscheen. MotoGP20, de nieuwste MotoGP game, verschijnt op donderdag 23 april voor PlayStation4, Xbox One, Windows pc/Steam, Google Stadia en Nintendo Switch.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws