Skip to main content

Ziggo Sport verlengt uitzendrechten MotoGP tot eind 2029

Motorsportliefhebbers kunnen zich opmaken voor het hoogtepunt van het jaar. Ziggo Sport zendt dit weekend de Motul TT Assen volledig live uit. In de aanloop naar het grootste motorsportevenement van Nederland verlengde de sportzender de exclusieve uitzendrechten van de MotoGP voor Nederland met vijf jaar. Daarnaast sloot het een partnership met de talentvolle Nederlandse coureur Collin Veijer.

Nederlandse coureurs

Het hoogtepunt van het weekend is de deelname van enkele Nederlandse favorieten. In de Moto3 klasse heeft Collin Veijer, de jonge belofte uit Staphorst, kans om een thuisoverwinning te behalen. Daarnaast zullen Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de Moto2 klasse strijden om de overwinning. Het Ziggo Sport Race Café zal ook uitgebreid aandacht besteden aan de TT Assen, met analyses en interviews met rijders en teamleden.

Verlenging MotoGP-rechten

Ziggo Sport heeft de exclusieve MotoGP-rechten voor Nederland verlengd, zo maakt de sportzender vandaag bekend. Ziggo Sport heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met rechtenhouder Dorna Sport S.L. voor een periode van vijf jaar. Met deze verlenging blijft Ziggo Sport minimaal tot en met 2029 de sportzender met alle MotoGP actie, inclusief Moto2, Moto3, MotoE en de Rookies Cup. Het team van Ziggo Sport zal ook aanwezig zijn op de Europese circuits voor het laatste nieuws en exclusieve interviews.

Spectaculair

Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport: “De belangstelling voor MotoGP in Nederland groeit enorm, mede dankzij de spectaculaire races vol inhaalacties en verschillende winnaars, en natuurlijk door het succes van Collin Veijer in de Moto3. Ziggo Sport is vastbesloten om deze sport verder te laten groeien en heel Nederland te laten meegenieten van de successen van onze nationale helden.”  

Samen bouwen

Dan Rossomondo, CCO van MotoGP-rechthebbende Dorna Sports S.L.: “Ziggo Sport heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen als een geweldige ambassadeur voor MotoGP in Nederland. Samen blijven we de spannendste sport ter wereld in het land promoten. We zien dat dat duidelijk zijn vruchten afwerpt in 2024, nu de kijkcijfers stijgen. Met Ziggo Sport hebben we een vooruitstrevende partner met uitgebreide kennis en expertise, die topkwaliteit MotoGP-content biedt op de verschillende Ziggo Sport-platformen. We zijn zeer verheugd om onze samenwerking voort te zetten.”

Partnerschap met Collin Veijer

In lijn met de toewijding aan de motorsport en de ondersteuning van Nederlands talenten, kondigt Ziggo Sport ook een nieuw partnership aan met Collin Veijer. Deze talentvolle rijder uit Staphorst heeft het afgelopen jaar een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt en al twee Moto3 GP’s gewonnen. Dankzij dit partnerschap krijgt Ziggo Sport nog meer exclusieve toegang tot Collin, zodat fans zijn successen van dichtbij kunnen volgen via de lineaire kanalen en social media.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws