Skip to main content

Zesvoudig wereldkampioen Rea van Kawasaki naar Yamaha

Jonathan Rea vertrekt aan het einde van dit seizoen binnen het wereldkampioenschap Superbikes (WorldSBK) naar Yamaha, zo heeft hij gisteren laten weten. Rea (36) reed negen jaar bij het Kawasaki Racing Team, waarmee hij maar liefst zes keer op rij de wereldtitel pakte op de ZX-10RR. De wereldkampioen van 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020 kreeg het de laatste twee jaar lastiger, toen eerst Yamaha en vervolgens Ducati sterker bleek.

Rea had overigens nog een contract tot en met 2024, maar dit is “in onderling overleg” ontbonden. Nu zal hij volgend jaar de opvolger worden van Toprak Razgatlioglu, die hem in 2021 de wereldtitel afnam. Razgatliuoglu vertrekt zelf bij Yamaha om naar BMW te gaan. De Yamaha R1 lijkt tot nu toe de enige motor die nog in de buurt kan blijven bij de Ducati Panigale V4R.

Ducati versterkt zich ook

In WorldSBK is Ducati momenteel dominant met Alvaro Bautista, die vorig jaar wereldkampioen werd en dit seizoen ook al een straatlengte voorsprong in het klassement heeft. Volgend jaar zal Bautista (ook ex-Grand Prix-coureur) Nicoló Bulega als teamgenoot naast zich krijgen. Bulega is momenteel de leider in het World Supersport wereldkampioenschap, waar de Ducati Panigale V2 ook duidelijk sterker is dan de rest.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws