Skip to main content

Zege voor Wayne Tessels in Bol d’Or

Wayne Tessels heeft met RAC41 ChromeBurner de Bol d’Or op Paul Ricard gewonnen. Na een spannende strijd kwam het Franse Honda team met Chris Leesch, Jonathan Hardt en Tessels na 24 uur racen als eerste Superstock team over de finish. Een geweldig en uniek resultaat voor RAC41 ChromeBurner en de Nederlander om deze WK Endurance klassieker – die voor de honderste keer werd georganiseerd – te winnen!

RAC41 ChromeBurner – met als rijders Wayne Tessels, Chris Leesch en Jonathan Hardt – had zich als vijfde Superstock team en zeventiende overall gekwalificeerd voor de Bol d’Or. Tessels begon met veel vertrouwen aan de 24uurs race op Paul Ricard, omdat hij tijdens de trainingen een goed gevoel en sterk ritme op de motor had. Leesch mocht de start voor het Franse Honda team verzorgen. In de openingsfase stond er veel wind. Dit maakte het voor de rijders lastig om een constant ritme te rijden. RAC41 ChromeBurner reed in de eerste uren rond de zevende plek in de Superstock klasse, maar kwam daarna al snel naar voren. Tessels, Hardt en Leesch voelden zich goed op de motor en kenden weinig problemen, terwijl diverse andere teams dat wel hadden. Dit zorgde ervoor dat RAC41 ChromeBurner laat in de avond op een derde plek kwam te rijden. Ook kwam het team de nacht goed door. Na een tijdje op een tweede plek te hebben gereden nam RAC41 ChromeBurner vroeg in de ochtend de leiding over en op dat moment lagen ze op een zevende plek overall.

Het Honda-team wist zelfs een voorsprong van twee ronden op te bouwen. Rond 7:30 uur in de ochtend kreeg Tessels te kampen met een gescheurde uitlaat. Het team wist de uitlaat razendsnel te vervangen, maar dit technische issue zorgde er wel voor dat RAC41 ChromeBurner de voorsprong kwijt was. Er volgde een spannend de strijd met een Kawasaki-team, want urenlang reden de twee equipes nagenoeg binnen dezelfde ronde met RAC41 ChromeBurner op kop. Ook het derde team bleef in de buurt van de twee koplopers, maar moest in het laatste uur definitief afhaken. Leesch, Hardt en Tessels maakten geen fouten, waardoor zij na 24 uur racen als zevende overall en als eerste Superstock team over de finish kwamen. Na de podiumplaats van vorig jaar heeft de 28-jarige Tessels nu met RAC41 ChromeBurner de Bol d’Or in Paul Ricard weten te winnen.

Volgend weekend komt Tessels opnieuw in actie, dan met Druijff Racing Kawasaki op het TT Circuit Assen. De coureur uit Lopik rijdt zaterdag 24 september een race in de Dutch Superbike klasse waarin hij met een voorsprong van 21 punten aan de leiding gaat in het kampioenschap.

Wayne Tessels: “Wat een geweldige teamprestatie is dit! Jonathan, Chris en ik hebben een heel goed ritme zowel bij daglicht als in het donker. Het team heeft uitstekend gewerkt en zeer snel geschakeld wanneer er een probleem was. Het was in de laatste uren spannend, maar we hebben de eerste plek tot de finish vast weten te houden. Ik ben enorm trots op dit resultaat en op iedereen die bij heeft gedragen aan deze zege. Nu even genieten van dit prachtige resultaat en bijkomen van 24 uur racen. Daarna gaan we ons weer opmaken voor de volgende ronde van het Dutch Superbike kampioenschap, die komend weekend op de kalender staat.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws