WSBK Thailand: Rea pakt de dubbel, pech voor Van der Mark

Jonathan Rea lijkt dit seizoen niet te stoppen. Ook de tweede race op het Chang International Circuit in Thailand was hij ongenaakbaar en wist ook deze weer met veel machtsvertoon te winnen door 4 seconden voor Tom Sykes en Marco Melandri te finishen. Daarmee heeft hij nu de maximale score van 100 punten behaald uit de tot nu toe 4 verreden races.
De race werd herstart na een rode vlag situatie in de vijfde ronde in verband met olie op de baan na een crash van Salvadori. Chaz Davies had geluk en mocht ook (als laatste) herstarten na even voor Salvadori gecrasht te zijn. Dat geluk had Michael van der Mark niet bepaald, hij kon niet herstarten vanwege machinepech. In het eerste deel van de race kwam de Rotterdammer prima van de tweede startplek, maar moest al in de eerste bochten veel plaatsen inleveren. Bij terugkomst in de pitbox na de rode vlag situatie bleek er een olielekkage probleem met het blok, wat in de korte tijd voor de herstart niet opgelost kon worden zodat hij zijn stijgende lijn en goede resultaat van race 1 niet kon voortzetten en de race vanuit de pitbox moest toekijken. Ducati fabrieksrijder Chaz Davies reed een sterke race door zich vanaf de laatste startpositie op te werken en als 6de te eindigen, achter de eveneens sterk rijdende Alex Lowes (Yamaha) en Jordi Torres (BMW). In het kampioenschap leidt Jonathan Rea nu met 100 punten voor Chaz Davies met 70 en Tom Sykes met 62 punten. Alex Lowes staat knap 4de met 49 punten, terwijl Michael van der Mark tot nu toe 27 punten heeft gescoord en daarmee op de 8ste plek staat.

Supersports
De supersportrace was er één waar van alles gebeurde met veel spektakel, incidenten en crashes. Jules Cluzel had op voorhand de beste kaarten in huis door van polepositie te mogen vertrekken, maar moest met nog 6 ronden te gaan opgeven met motorpech na zo’n beetje de hele race aan te leiding te hebben gereden. Winnaar werd Federico Caricasulo, maar het was wildcard- en thuisrijder Decha Kraisart die wist te verassen door als tweede te finishen voor de Fin Niki Tuuli die de derde podiumplaats wist te bemachtigen. Kyle Smith had ook kansen op het podium maar werd gediskwalificeerd (wegens een gevaarlijke inhaalactie) nadat hij een penalty van 3 posities inleveren negeerde, evenals de daaropvolgende ride-through penalty, zodat hij de zwarte vlag kreeg en uit de uitslag werd gehaald. Een lot dat ook Gino Rea trof na het ook negeren van een ride-through penalty. Roberto Rolfo leidt na 2 ronden nu het WK-klassement met 30 punten ondanks zijn matige race waar hij 11de werd. Niki Tuuli staat 2 met 27 punten, gevolgd door Federico Caricasulo met 25 punten. De geblesseerde Kenan Sofuoglu kwam ook deze tweede race niet in actie.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief