WK IJsspeedway 2023 in Thialf afgelast om energieprijzen

De organisatie van het jaarlijkse ijsspeedwayevenement in Thialf laat weten dat het het WK IJsspeedway in 2023 niet door kan gaan wegens de hoge energieprijzen. Ondanks dat de KNMV en het TT Circuit Assen ieder 5000 euro extra toegezegd hebben, blijft het te duur om de koelmachines te laten draaien, zo laat de organiserende Stichting IJsspeedway Assen weten.

“Helaas is er in 2023 GEEN ijsspeedway in Thialf Heerenveen. Vanwege de hoge energieprijzen is het voor ons niet mogelijk om het ijsspeedway evenement van 30 maart t/m 2 april 2023 te organiseren. We vinden het enorm jammer dat het nu geen haalbare kaart is maar hopen dat het in 2024 wel weer kan plaatsvinden.”

Motorclub Assen

Organisator Stichting IJsspeedway Assen is een project van de Motorclub Assen, maar die club moest in de vorige jaren ook al geld toeleggen door corona. Ook hielp het in 2022 (video) niet dat de Russische toppers niet aan het “FIM Ice Speedway Gladiators World Championship” mochten meedoen, als gevolg van de sportieve boycot na de inval in Oekraïne. Dat de situatie rondom de energieprijzen zo lang onduidelijk bleef. omdat Thialf per 1 januari 2023 een nieuw energiecontract moest afsluiten, maakte de beslissing nóg lastiger. Hierdoor kon er pas laat een keuze worden gemaakt, die in het nadeel van het evenement uitviel.

Toekomst ongewis

“Ik ben ook wel somber over de toekomst”, aldus Hoekstra tegenover RTV Drenthe. “In september gaan we weer om tafel met Thialf voor een nieuwe afspraak voor volgend jaar. Maar de kosten zullen niet zomaar weer op het oude niveau zijn. En daarnaast heeft de sport het zwaar door de afwezigheid van de Russen. Daar komen toch de grootste namen vandaan.”

Jasper Iwema zou er toch niet zijn…

De beste Nederlandse ijsracer van de laatste jaren zal er mogelijk niet rouwig om zijn: voormalig Grand Prix-coureur en WK-ijsspeedwayer Jasper Iwema heeft zichzelf een jaar opgesloten in het TV-programma “Een Jaar Van Je Leven”.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief