Skip to main content

Voorlopige MXGP WK motorcross kalender 2019 bekend

Met het vrijgeven van een voorlopige kalender voor 2019 is officieel bekend gemaakt dat de 2019-editie van de MotoCross MX of Nations landenwedstrijd op 29 september 2019 op het TT-circuit van Assen plaatsvindt. Dit betekent dat elk land een team van drie van haar beste rijders afvaardigt voor het “Wereldkampioenschap voor Landen”, zoals de MX of Nations ook wel genoemd wordt. Het evenement komt in de plaats van de reguliere MXGP-race, die sinds 2015 half september in Assen wordt gehouden. 

In de kalender van 2019 zijn nog een aantal plekken “To Be Announced”. Zo blijft nog even “TBA” waar de openingsronde eind februari plaatsvindt, wat meestal betekent dat er met een locatie gesproken wordt maar de contracten nog niet rond zijn. Op de kalender van 2019 ontbreekt nog een ronde in Spanje, mogelijk zou daar de openings-GP plaats kunnen vinden. 

Daarna volgt dan als tweede de MXGP van Argentinië, die dit jaar nog het seizoen 2018 opende. Dan volgt de Britse GP in Matterley Basin, die flink naar voren is gehaald, om daarna de enige Nederlandse MXGP ronde in Valkenswaard op 31 maart te zien, dat is twee weken later dan dit jaar. 

Qua reizen wordt 2019 een zwaar jaar: er is een ronde in Argentinië, gevolgd door de UK. Later in het seizoen zijn er twee races in Hong Kong en Shanghai en dan via Rusland weer terug naar Europa, dan na vier Europese races weer twee races achter elkaar in Indonesië, dan later in het jaar een Grand Prix in Turkije met daarna de afsluiting van het regulier seizoen in Italië. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws