Skip to main content

Veel Nederlanders in 2020 wereldkampioenschap MXGP motorcross

Op de recent door promotor Youthstream vrijgegeven lijst van de voor de motorcross-GP’s van dit jaar geaccepteerde teams staan meer Nederlandse rijders dan in voorgaande jaren. Een zeer verheugende ontwikkeling. 

In de topklasse van het wereldkampioenschap, de MXGP, komen de drie rijders uit die afgelopen jaar in Assen het wereldkampioenschap voor landenteams (de Motocross of Nations) met overmacht wisten te winnen. Dat zijn Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing), Glenn Coldenhoff (Standing Construct GasGas Factory Racing) en de van de MX2 overgekomen Calvin Vlaanderen (Team Gebben Van Venrooy Yamaha Racing). Naast dit winnende drietal is Brian Bogers (Marchetti Racing KTM) de vierde Nederlander in de MXGP. 

In de MX2 behoren drie Nederlanders tot de vaste deelnemers: Bas Vaessen (Hitachi KTM fuelled by Milwaukee), Europees kampioen Roan van de Moosdijk (F&H Kawasaki MX2 Racing Team) en Davy Pootjes (F&H Racing Shop). 

In de WMX is geen sprake van vaste teams, maar kan er per wedstrijd worden ingeschreven. Voor de GP van Groot-Brittannië – de openings-GP van 2020 die een week voor Valkenswaard wordt verreden – hebben zich aangemeld: Nancy van de Ven (Yamaha), Lynn Valk (Yamaha), Shana van der Vlist (KTM), Stephanie Stoutjesdijk (Husqvarna), Britt van der Werff (Suzuki), Demi Verploegh (Yamaha), Eline Burgmans (KTM) en Britt Jans-Beken (KTM). Zij zullen er in Valkenswaard zeker bij zijn, waarschijnlijk aangevuld met nog enige Nederlandse rijdsters.

 

 Bron & foto: GP van Valkenswaard

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws