Skip to main content

Vanaf 2021 MXGP motorcross Grand Prix in Oss

MXGP-organisator Infront Moto Racing heeft een vijfjarig contract gesloten met Top Events Group voor de organisatie van een motorcross Grand Prix op motorcrosscircuit De Witte Ruysheuvel in Oss. Op het Brabantse circuit werden in een ver verleden al eerder Grand Prix verreden in 1985, 1989 en 1998. Het is het tweede circuit in de omgeving van Oss, naast het maar vijf kilometer verderop liggende, bekendere Nieuw Zevenbergen (New Seven Hills) in Berghem. Verschil tussen beide crossbanen is dat Witte Ruysheuvel voor wedstrijden en evenementen wordt gebruikt, terwijl de baan in Berghem juist zeer regelmatig voor alle motorcrosser open is. 

Recent werd ook bekende dat de MXGP in 2021 niet op haar vaste locatie op het Eurocircuit in Valkenswaard zal plaatsvinden, maar op het nieuwe Motorsportpark Gelderland Midden bij Arhem. Dit betekent dat er volgend jaar weer twee Grand Prix’ in Nederland worden verreden, met dichtbij nog een derde in Lommel, enige kilometers over de Belgische grens bij Eindhoven. De overstap wordt van Valkenswaard naar Arnhem gemaakt wegens problemen met de milieuvergunningen in Valkenswaard, waar omwonenden zich onophoudelijk tegen bleven verzetten. Dit ondanks het feit dat daar al sinds de jaren ’60 gecrosst word. Gisteren werd bekend dat Lierop, een andere voormalig Motorcross Grand Prix circuit waar omwonenden op sluiting aandringen, wel open mag blijven voor clubcross, maar ook daar is (na tientallen GP’s) een dergelijk evenement qua vergunning niet meer haalbaar.  

De Grand Prix in Oss is het eerste MXGP-evenement voor Top Events Food & Beverage Group. Het bedrijf van Ebert Dollevoet is bekend van evenementen en catering bij o.a. PSV Eindhoven en NAC Breda, terwijl Dollevoet zelf als motorsporter ook ruime achtergrond in de motorcross en rallysport heeft. Hij starte 10 keer in de Dakar Rally, waarvan vier keer op een motorfiets. 

Ebert Dollevoet: ‘’We zijn er heel trots op dat we een samenwerking zijn aangegaan met Infront Moto Racing. Top Events kijkt er naar uit om een groot evenement als deze in onze ‘achtertuin’ te mogen organiseren. Deze locatie is een echte thuisbasis voor de Nederlandse toprijders, waaronder Jeffrey Herlings, Roan van de Moosdijk, Glenn Coldenhoff e.a. (…) Met onze ervaring in evenementen, catering en motorcross ben ik ervan overtuigd dat we een geweldig weekend kunnen organiseren in de komende vijf jaar.’’

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws