Skip to main content

Valentino Rossi’s VR46-team vanaf 2022 met Ducati in MotoGP

Het nieuwe Aramco Racing Team VR46 van Valentino Rossi heeft zojuist officieel bevestigd dat zij met Ducati en MotoGP-organisator Dorna een driejarig contract heeft getekend om vanaf 2022 deel te nemen aan het MotoGP wereldkampioenschap. De sponsoring voor het team komt via Tanal Entertainment Sport & Media, een bedrijf waarvan Saudi Aramco bijna alle aandelen bezit. Aramco is het staatsbedrijf waarin de oliebelangen van Saoedi Arabië zijn ondergebracht. Tevens wordt er met KSA New Cities een enorm vastgoedproject uit hetzelfde land meegenomen in de deal, waarbij verder MAIC Technologies aansluit, ook al een bedrijf met een grote Saoedische invloed.  Hiermee kiezen Rossi en Co. wel voor een sponsorgroep die wereldwijd de nodige weerstand oproept, vanwege de belabberde mensenrechten in de Arabische woestijnstaat. 

Alessio “Uccio” Salucci: “We zijn blij te kunnen aankondigen dat we in 2022 in de MotoGP met een team van twee rijders in de kleuren van VR46 zullen racen. (…) Een belangrijk moment in onze geschiedenis, wat niet mogelijk zou zijn geweest zonder Carmelo Ezpeleta en met grote dank aan Ducati voor het vertrouwen dat het voor de toekomst in ons heeft gesteld”. 

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “(…) Valentino is en blijft een zeer belangrijk onderdeel van het FIM MotoGP Wereldkampioenschap en nu, met de komst van zijn team naar de MotoGP klasse, zal zijn imponerende nalatenschap nieuwe generaties rijders en fans blijven inspireren. We heten ze van harte welkom in de Koningsklasse en kijken uit naar mooie resultaten voor de toekomst”.

Luigi Dall’Igna, General Manager Ducati Corse: “We zijn erg blij dat we deze overeenkomst met VR46 Racing hebben bereikt voor de komende drie jaar. (…) Wij zullen ernaar streven om maximale technische ondersteuning te bieden aan het nieuwe team in de MotoGP, in de overtuiging dat we in VR46 Racing een net zo ambitieuze en gemotiveerde partner als Ducati hebben gevonden, met het gemeenschappelijke doel om samen geweldige resultaten te behalen.”

Het ligt voor de hand dat Luca Marini, de halfbroer van Valentino Rossi, één van de rijders voor het nieuwe team wordt. Er is nog een zéér kleine kans dat Rossi zelf, dan 43 jaar oud, alsnog zelf op de tweede motor stapt, maar het ligt meer voor de hand dat een andere Italiaan op de Ducati Desmocedici komt te rijden. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws