Skip to main content

Valentino Rossi opent Yellow Park in Tavullia

Valentino Rossi en de bedrijven om hem heen, zijn druk bezig met voorbereidingen om in Rossi’s woonplaats Tavullia een ​​nieuw ‘themapark’ te creëren, het “Yellow Park”, volledig gewijd aan ‘De Dokter’ en zijn sportieve prestaties. Wat er precies te doen zal zijn in Yellow Park blijft nog even geheim, maar de vanuit Rossi’s imperium geleide fanclub verkoopt al wel merchandise met uitingen van het nieuwe themapark erop. 

Het project zou eerst al in 2020 het licht zien, om ook het 25-jarig jubileum van de officiële fanclub te vieren, maar vanwege de pandemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen die zijn ingevoerd, werd dat een jaar uitgesteld. Op de sociale media van de fanclub verscheen al een post over Yellow Park:

“We zijn er bijna, Yellow Park Tavullia is bijna klaar! De openingsdatum zullen we zeer binnenkort communiceren. We kunnen niet wachten om de #Popologiallo te zien in het meest gele park ooit!”

Met Popolgiallo (letterlijk: gele mensen) worden de fans van Rossi bedoeld. 

Binnenkort, vermoedelijk in augustus, zal het Yellow Park haar deuren openen voor het publiek. Het bevindt zich op een steenworp afstand van het gele hoofdkwartier in Tavullia, rondom restaurant “Da Rossi” en de fanclub zelf. Het betreffende gebied is in feite de openbare Via Iginio Balducci, de weg die langs de VR46-store loopt. 

Voor het hele project geldt tot nu toe strikte geheimhouding, maar er is al een fanclubposter die de volgende “nieuwe opening” aankondigt. Yellow Park bestaat volgens lokale media uit een route die over de hele lengte van het park loopt met ‘spelletjes, referenties, anekdotes en beelden van Valentino Rossi’s carrière”. Het project, dat vooral gericht is op kinderen, word gefinancierd door de Valentino Rossi Fan Club en door de gemeente Tavullia. Eén onderdeel is al bekend: de de Osvaldo-kip. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws