TT Truckrun: konvooi MotoGP-trucks voor goed doel naar Dutch TT Assen 2022

TT Truckrun: konvooi MotoGP-trucks voor goed doel naar Dutch TT Assen 2022

Aan de vooravond van de Dutch TT 2022 zal een konvooi van opvallende MotoGP raceteam-trucks een route van Emmen naar het TT-Circuit afleggen, met aan boord kinderen met een ernstige ziekte of ernstige beperking, die via de Stichting Happy Smile worden uitgenodigd. Happy Smile organiseert al jaren evenementen op het circuit voor families van zieke kinderen, maar nu hebben ze zich aangesloten bij een intiatief van GP-truckchauffeur John Norda, die al jaren de trucks van het Monster Energy Yamaha MotoGP Team bestuurt. 

Door de “back-to-back” races op de Duitse Sachsenring en het TT-Circuit Assen in twee opvolgende weekends, kan Norda’s plan eindelijk worden uitgevoerd: een truckrun met héél veel vrachtwagens van de Grand Prix teams. De trucks zullen na de Duitse GP op maandagochtend naar Nederland vertrekken, waar ze normaliter op maandagmiddag aankomen om op te bouwen voor de Dutch TT. De route langs Emmen is nauwelijks om, maar door die kleine ‘omweg’ kunnen nu een groot aaantal teamtrucks een lift geven aan kinderen die het vaak moeilijk hebben, plus hun families. 

De planning is dat de vrachtwagenchauffeurs zich op maandagmiddag 20 juni tussen 14:00 en 15:00 verzamelen bij de thuisbassis van Happy Smile aan de Phileas Foggstraat 65 in Emmen, waar ze eerst een barbeque krijgen aangeboden. Dat zal samen met de kinderen zijn, die vanaf 18:00 in mogen stappen bij de chauffeurs. Het konvooi zet dan -onder begeleiding- koers naar het TT-Circuit, waar natuurlijk ook een rondje over de baan wordt gemaakt. 

Op dit moment hebben 54 MotoGP-chauffeurs zich al opgegeven, maar de verwachting is dat dit aantal nog groeit, er rijden vaak meer dan 150 trucks naar elk evenement. Dit zal ongetwijfeld voor een kilometerslange stoet zorgen, omdat alle trekkers nog voorzien zijn van hun oplegger, waar die bij veel andere truckruns niet worden meegenomen. 

Gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking kunnen zich aanmelden bij de Stichting Happy Smile om op maandag 20 juni aanstaande mee te rijden met het konvooi van Emmen naar Assen. Het is daarnaast vast leuk om die dag langs de route de nodige ‘fans’ te zien. Die route is hier te vinden: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1HUXE4EWu_MnuV9TIAXi2irH0-0dC9ns.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief