Skip to main content

TT-Circuit Assen trekt zich terug als Formule 1 kandidaat

Vandaag maakt het TT-Circuit in Assen bekend dat het zich niet langer als kandidaat-locatie voor een Formule 1 race wil inzetten, puur omdat het zich in de toekomst als 100% motorracecircuit wil profileren. Hiermee komt een eind aan de strijd, die in de afgelopen maanden tussen het Drentse circuit en dat van Zandvoort werd gevoerd om de organisatie van de F1. Een strijd die snel grimmiger werd en waarin de beide potentiële organisatoren elkaar continu tegenspraken, waardoor het steeds lastiger werd de waarheid van alle beweringen te achterhalen.

— Natuurlijk was dit een 1 april grap — 

“We hebben onze buik een beetje vol van de autosport”, aldus voorlichtster Mandy Duikersloot van het TT-Circuit. “Wij organiseren al jaren uiterst succesvol grote publieksevenementen qua motorsport op het TT-Circuit, zoals MotoGP, World Superbikes en British Superbikes, waarbij we altijd met open vizier de concurrentie uit andere landen aan zijn gegaan. In de autowereld ligt alles blijkbaar anders, zoals wel blijkt uit de loopgravenoorlog die vanuit Noord-Holland is gevoerd. Daar komt bij dat een aantal coryfeeën uit de motorsport duidelijk heeft aangegeven, dat ze hopen dat Assen een puur motorcircuit blijft. Als Stichting Circuit van Drenthe zijn wij feitelijk wel de eigenaar van het TT-Circuit, maar in onze beleving beheren wij deze historische locatie slechts voor al die generaties aan motorsportfans uit heel Nederland, misschien wel die uit de hele wereld. Als uit die hoek dan de wens komt om Assen voor de motorsport te behouden, kunnen wij daar niet omheen.”

Duikersloot refereert daarmee aan de oproep van vele motorsporters, motorsportfans en zelfs een aantal MotoGP-coureurs. Die hebben massaal aangegeven bang te zijn dat de komst van de Formule 1 slecht is voor het “Heilige Asfalt” en dat een rechtgetrokken Veenslang de historie van het legendarische circuit geweld aandoet. Valentino Rossi was één van de critici op de komst van de F1, zoals hij dat ook was na de verkoop van de historische Noordlus van het circuit in 2006. Door de duidelijk keuze voor Assen als motorcircuit, zal ook “Il Dottore” zich nu nog vele decennia thuis kunnen voelen op “The Cathedral of Speed”, een keuze die door de motorfans wereldwijd met gejuich is ontvangen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws