Skip to main content

Ten Kate Racing pakt tweede World Supersport titel op rij met Domi Aegerter

Dominique Aegerter en Ten Kate Racing uit Nieuwleusen zijn zaterdag in Indonesië voor de tweede keer op rij wereldkampioen geworden in de World Supersport klasse. Voor Ten Kate Racing is het al de elfde wereldtitel in de World Supersport klasse en de twaalfde in totaal. Met vijftien overwinningen en zeventien podiumfinishes in 21 races tot dusver hebben Aegerter en Ten Kate Racing het 2022 World Supersport seizoen gedomineerd op de Yamaha R6.

Aegerter liet de spanning niet de overhand nemen en reed vanaf de derde startplaats een bekeken race op het Pertamina Mandalika International Street Circuit. Concurrent Lorenzo Baldassarri maakte al vroeg in de race een fout waardoor het voor de Zwitser eigenlijk al niet meer mis kon gaan. Toch wilde Aegerter het maximale resultaat behalen en kwam hij als vierde over de streep, waarmee hij zijn tweede wereldtitel in de World Supersport klasse op rij veiligstelde.

De Zwitser en het team uit Nieuwleusen zullen er in de laatste drie races van het seizoen alles aan doen om deze zeer succesvolle samenwerking tot een mooi einde te brengen waarna er nieuwe uitdagingen staan te wachten. 

Dominique Aegerter: “We hebben het fantastisch gedaan dit jaar, drie races voor het einde hebben we ons tweede wereldkampioenschap op rij behaald. Het is een droom die uitkomt om weer wereldkampioen te zijn en ik wil het opdragen aan mijn familie, vrienden, sponsors, Yamaha en natuurlijk het hele Ten Kate Racing team. Ze hebben me geholpen om te komen waar ik nu ben en ik voel me klaar om aan het volgende hoofdstuk te beginnen. De statistieken zien er geweldig uit met zoveel overwinningen, pole positions en snelste raceronden, maar alleen was dit niet mogelijk. Samen met het team hebben we grootsheid bereikt en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “Dit jaar was historisch met zoveel overwinningen en pole positions. We hebben het gevoel dat we momenteel in de wolken zijn, maar we weten ook dat deze momenten in de racerij van korte duur kunnen zijn. Daarom proberen we te genieten van het moment en dit is de kroon op een ongelooflijk seizoen. We zijn er trots op dat we Dominique op deze fantastische manier aan de World Superbike klasse kunnen afleveren.”

Domi Aegerter TenKateRacing Yamaha 2022 teamfoto


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws