Skip to main content

Suzuki bevestigt voornemen zich terug te trekken uit MotoGP

In een persbericht heeft Suzuki Motor het al breed bekende voornemen om zich terug te trekken uit de MotoGP, nu officieel bekend gemaakt. Als reden wordt de veranderende automotivewereld genoemd, waarbij men budget naar de noodzakelijke ontwikkelingen wil verschuiven. Blijbaar ziet het Suzuki-management de MotoGP niet als ontwikkelingsroute, wat bij veel andere motormerken juist wel zo wordt benoemd. 

Het is geen geheim dat Suzuki al jaren vooral op het gebied van techische vernieuwingen achterloopt, wat regelmatig te zien was in de modelpolitiek van het afgelopen decennium. Daarbij viel op dat de zéér goede resultaten in de MotoGP zich, qua techniekoverdracht naar de straatmodellen, alleen leken te vertalen in het breed overnemen van de kleurstellingen van het raceteam. Uitzondering was de introductie van de 2017 GSX-R1000R, maar helaas kwam dit topmodel te laat in de juist fors dalende supersportmarkt. 

Ondanks dat het merk vorige week maandag al aan haar teamleden liet weten na 2022 met het wereldkampioenschap te willen stoppen, bleef een officiële bevestiging uit. Ook nadat MotoGP-organisator Dorna het nieuws nog meer gewicht gaf, door officiëel te melden dat Suzuki een doorlopend contract heeft, bleef het stil vanuit Japan. Tot vandaag, waarbij opvalt dat Suzuki een slag om de arm houdt, door aan te geven dat ze met Dorna besprekingen voeren. 

Statement Suzuki Motor Corporation over beëindiging deelname MotoGP

“Suzuki Motor Corporation is in gesprek met Dorna over de mogelijkheid om haar deelname aan de MotoGP eind 2022 te beëindigen. De huidige economische situatie en de noodzaak om de inspanningen te concentreren op de grote veranderingen waarmee de automotivewereld in deze jaren wordt geconfronteerd, dwingen Suzuki ertoe kosten en personeel te verschuiven om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

We willen ons Suzuki Ecstar-team heel erg bedanken, net als iedereen die de motorrace-activiteiten van Suzuki jarenlang heeft gesteund en alle Suzuki-fans die ons enthousiast hebben gesteund.”

Suzuki

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws