Skip to main content

Inschrijving European Yamaha R3 Cup 2022 geopend: € 28.900 voor heel seizoen

Na het eerste seizoen van de Yamaha R3 bLU cRU European Cup, gewonnen door de 17-jarige Spaanse coureur Iker Garcia Abella, is nu de registratie voor de tweede editie geopend. Na de twee spannende races in Barcelona, waarin hij de titel behaalde met slechts vier punten voorsprong op zijn landgenoot Julian Giral, maakt Garcia Abella in 2022 de overstap naar het FIM Supersport 300 kampioenschap met volledige steun van Yamaha Motor Europe. Jij zou de volgende coureur kunnen zijn die een gooi doet naar deze buitenkans door je in te schrijven voor de 2022 Yamaha R3 bLU cRU European Cup

De Cup is de perfecte eerste stap op de ladder naar het toppunt van motorraces op de weg. Vooruitlopend op de wijzigingen in de FIM-regel voor de minimumleeftijd voor rijders voor 2023, heeft Yamaha besloten deze ook op te nemen in haar reglementen voor volgend jaar. Dit betekent dat coureurs van 14-20 jaar oud welkom zijn om deel te nemen aan het kampioenschap van 2022. De cup wordt verreden als ondersteunende serie voor het FIM Wereldkampioenschap Superbike. Hierdoor krijgen jonge coureurs de kans hun talent te tonen voor de ogen van de topteams in het wereldkampioenschap.

Alle deelnemers ontvangen coaching en technische ondersteuning. Een Yamaha R3 en een volledig racepakket, inclusief lederen racepak, handschoenen, laarzen, helm, banden en brandstof worden tegen een laag bedrag beschikbaar gesteld. De inschrijvingskosten voor het seizoen bedragen slechts 28.900 euro.

De winnaar van het eindklassement wint een plekje in een door Yamaha bLU cRU ondersteund team voor het FIM Superport 300 Wereldkampioenschap 2023, mits de winnaar ouder is dan 16 jaar. De nummer twee in het eindklassement ontvangt een wildcard voor het volgende seizoen in de WorldSSP300, evenals 50 procent korting op de inschrijving voor de Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2023. Deze korting wordt ook toegekend aan de nummer drie in het eindklassement.

Maar dat is nog niet alles. Een aantal coureurs uit de Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2022 worden geselecteerd om deel te nemen aan het VR46 Yamaha Mastercamp in Italië, waar ze worden gecoacht door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor het adviseren van de coureurs in de VR46 Academy, waaronder de Monster Energy Yamaha MotoGP-coureur Franco Morbidelli.

Na het succes van de serie van dit jaar zal de belangstelling naar verwachting groot zijn. En met slechts 30 beschikbare plaatsen in de startopstelling voor het seizoen 2022, is vroege inschrijving cruciaal om te voorkomen dat je deze geweldige kans mist. Coureurs onder de minimumleeftijd van 14 jaar die zich hadden aangemeld voor de Cup in 2021 krijgen ook een speciale dispensatie om volgend jaar deel te nemen aan de tweede editie. U kunt zich aanmelden voor de Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2022 door hier te klikken.

Paolo Pavesio: directeur Marketing & Motorsport, Yamaha Motor Europe:

“Dit allereerste seizoen van de Yamaha R3 bLU cRU European Cup heeft al onze verwachtingen overtroffen. Hoewel de deelnemers jong zijn, compenseren ze hun beperkte ervaring ruimschoots met hun vaardigheid en vastberadenheid. Het niveau van de strijd was dit jaar ongelofelijk. De toeschouwers werden tijdens elke van de zes ronden getrakteerd op twee spannende races en het kampioenschap werd pas in de laatste race van het seizoen beslist. Onze felicitaties gaan uit naar Iker Garcia Abella voor het winnen van het eindklassement na een spectaculaire seizoensfinale. Ik verheug me erop hem volgend jaar voor Yamaha te zien racen in de WorldSSP300. Felicitaties ook aan alle coureurs die dit jaar hebben deelgenomen aan de allereerste Yamaha R3 bLU cRU European Cup en die er zo’n groot succes van hebben gemaakt.

Nu willen we voortbouwen op dit succes door in 2022 nog meer rijders in deze serie te verwelkomen. De startopstelling was dit jaar een echt multinationale aangelegenheid, maar nu de internationale reisbeperkingen geleidelijk worden versoepeld dankzij de afname van de dreiging van het coronavirus, ben ik ervan overtuigd dat in 2022 veel meer coureurs van buiten Europa het strijdperk zullen betreden.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws