Skip to main content

Recordaantal bezoeken World Superbikes Assen

De 2023-editie van het WorldSBK WK Superbikes op het TT-Circuit van Assen was zeer succesvol, zo blijkt uit de bezoekcijfers die organisator Dorna heeft bekendgemaakt. In de drie dagen van het wedstrijdweekend kwamen de bezoekers 54.496 langs de kassa, flink meer dan de 49.710 van 2022. De bezoekers zagen een weekend waarin Alvaro Bautista op zijn Ducati uiterst dominant de snelste was in elke race.

Kanttekening bij de cijfers is de vermelding dat de opgegeven bezoekersaantallen van het hele weekend zijn. Dit betekent dat bezoekers die alle drie de dagen komen, ook drie keer worden gerekend. Gezien de uitbreiding van het zaterdagprogramma met een race voor zowel World Superbikes als World Supersport en Supersport 300, is deze dag voor veel bezoekers interessanter geworden, waardoor de entreecijfers op die dag dan ook gestegen zullen zijn.

Dit maakt dat op deze manier vooral de cijfers van vóór en na 2019 onvergelijkbaar zijn, in dat jaar werden de races op zaterdag ingevoerd. Feit is wel dat dit dan bijna altijd dezelfde bezoeker zijn die ook op zondag komen, dus in feite hoeft dit niet te betekenen dat er meer mensen naar de races kwamen, het ligt meer voor de hand dat dezelfde mensen meer dagen kwamen kijken.

Lastig weekend voor Nederlandse coureurs

Op het sportieve vlak was het weekend vooral voor de Nederlandse deelnemers wisselend qua resultaten. Vooral een nare crash van Michael van der Mark in Race 2 op zondag, waarbij hij zijn bovenbeen op zeer nare wijze brak, was een teleurstelling voor de fans. Glenn van Straalen deed het in Race 1 in van het WK Supersport nog enorm goed met een derde plek, maar viel in Race 2 terug naar een 11e plaats. In het WK Supersport 300 kwamen voormalig wereldkampioen Jeffrey Buis en rookie Loris Veneman nog in de punten, maar in Race 2 crashten beide Nederlandse rijders en haalde van de zes Nederlanders in de klasse alleen Ruben Bijman punten.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws