Skip to main content

Patrice Assendelft vertrekt als directeur KNMV

Na zestien jaar verlaat directeur-bestuurder Patrice Assendelft (52) de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging). Onder leiding van Assendelft groeide de KNMV sinds 2006 verder als gezonde en moderne vereniging en vierde het bovendien grote sportsuccessen. Hoogtepunt op dat gebied was het allereerste WK-goud ooit voor het Nederlandse motocrossteam (Assen, 2019), wat Assendelft mee mocht maken als teammanager. De zoektocht naar zijn opvolger bij de KNMV wordt binnenkort gestart.

Patrice Assendelft: “Ik kan alleen maar heel dankbaar zijn. In de eerste plaats voor mijn geweldige tijd bij de KNMV, met grote uitdagingen zowel in de sport als binnen het recreatieve motorrijden. Motorrijden is voor velen een fantastische hobby, sport en passie. De samenwerking met al die bevlogen clubs, officials, vrijwilligers, sporters, collega’s en andere partijen zal mij altijd bijblijven. In de tweede plaats ben ik ook dankbaar voor deze kans bij de KNHS. Na zestien jaar is het immers ook goed om op Papendal plek te maken voor een opvolger, met nieuwe ideeën. De KNMV is een sterke vereniging, met een mooie toekomst.”

Vanaf september verruilt Patrice de mechanische PK’s voor echte paardenkracht. Een mooie nieuwe uitdaging waar hij veel zin in heeft: Patrice Assendelft: ”Ik kijk er enorm naar uit om bij de KNHS aan de slag te gaan en om zoveel mogelijk verbindingen (binnen en buiten de organisatie) aan te gaan en waar nodig te versterken. De paardensport staat de komende jaren voor mooie kansen en uitdagingen waar ik mij voor de volle 100% met alle stakeholders voor wil inzetten.”

KNMV-voorzitter Jan Wilms betreurt het vertrek van Assendelft, maar toont wel begrip: “Na zestien jaar succesvol de KNMV te hebben geleid, is het begrijpelijk dat Patrice nog een keer een stap in zijn carrière wil maken. We zijn blij dat hij ons tot het eind van het jaar de tijd geeft om een geschikte opvolger te zoeken en zorg wil dragen voor een warme overdracht. We zijn ervan overtuigd dat we iemand uit de markt zullen halen die verder kan bouwen op het fundament dat Patrice de afgelopen jaren gebouwd heeft. We wensen hem heel veel succes bij de KNHS.”

Patrice studeerde management & organisatiekunde, personeel & arbeid en aansluitend bedrijfskunde. Sinds 2006 is hij algemeen directeur bij de KNMV waar hij de transitie doorvoerde van een traditionele naar een moderne en hybride vereniging. Daarnaast zit Patrice in het klankbordpanel van het ministerie van infrastructuur & milieu en geeft hij gastcolleges aan de Breda University of Applied Sciences (BUAS) over nieuw en inspirerend leiderschap. Patrice woont samen met zijn vrouw en vier kinderen op een boerderij in de Achterhoek. Zijn vrouw is recreatief amazone en ze hebben enkele paarden aan huis staan.

De komende maanden zal Assendelft zijn KNMV-werkzaamheden combineren met een inwerktraject bij de KNHS, waar hij vanaf 1 januari 2023 fulltime aan de slag gaat. Hij volgt Theo Fledderus (die met pensioen gaat) op als algemeen directeur bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). 

KNMV

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws