Skip to main content

Overzicht 2022 Isle of Man TT Races: Peter Hickman grote winnaar

Isle of Man

Nadat er drie jaar niet op het Isle of Man werd geraced, was de beroemde en beruchte TT-Races in de afgelopen twee weken weer terug op het eiland in de Ierse Zee, tussen Engeland en Ierland. Van de acht races won Peter Hickman er vier; de Superbike, Superstock en de Supertwins werden vroeg in de raceweek al gewonnen door de Brit, maar ook in de afsluitende, prestigieuze Senior Race over 6 ronden (364 kilometer) was hij de snelste, met een gemiddelde (!) snelheid van ruim 207 kilometer per uur.  Michael Dunlop won beide Supersporttraces, terwijl de broers Tom en Ben Birchall beide zijspanraces wonnen. Bijzonder was dat alle zes ‘solo’races op Dunlop banden gewonnen werden, extra opvallend omdat het merk in de aanloop problemen kende met de raceslicks, waarbij het loopvlak niet heel bleef. Dit zorgde vooraf voor last-minute merkwissels en onrust, waarop op het laatste moment andere banden werden geleverd. 

In de periode waarin corona het racen onmogelijk maakte, had de organisatie van de legendarische TT, in opdracht van de lokale overheid, vooral op het vlak van marketing en communicatie grote stappen gemaakt. Meest tastbare resultaat was de TT Plus streamingservice, waardoor fans wereldwijd de trainingen en races live konden volgen. Daar had de organisatie zich zeker niet makkelijk vanaf gemaakt, want alle uitzendingen bleken van zeert hoge kwaliteit, nogal een prestatie bij een sport met dergelijke snelheden over zo’n enorm lang parcours. 

Ook dit jaar vielen er weer dodelijke slachtoffers bij de races over het 60 kilometer lange stratencircuit. Vijf deelnemers kwamen om, waaronder vader en zoon Stockton, die samen in een zijspan meededen, maar ook de zeer ervaren deelnemer Davy Morgan, de Franse zijspancoureur César Chanal en coureur Mark Purslow, die met het Nederlandse Never Be Clever Team deelnam. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws