Skip to main content

Offroad-evenement voor alle niveaus motorrijders

Op 29 & 30 juli 2023 organiseert Offroad Ritten Nederland een evenement dat iedere offroad-motorrijder op het lijf geschreven is. Motorrijders kunnen vrij rijden, les krijgen van diverse instructeurs, motoren uitproberen, diverse clinics volgen en vooral veel plezier maken samen. Hiervoor is een groot weiland en het offroadcircuit in Nederweert (NL) beschikbaar gevonden.

Om het voor iedereen toegankelijk te houden kun je deelnemen in drie categorieën. Namelijk de Beginners, Recreanten en Gevorderden. Zo kan iedereen op zijn of haar tempo meedoen en focussen op zijn eigen progressie en plezier. Stap voor Stap begint het evenement vorm te krijgen. Dit is wat we al kunnen vertellen:

Zaterdag 29 juli 2023

Op zaterdag kunnen de beginners en recreanten in diverse dagdelen tips & tricks krijgen van Offroad specialisten. Met trainers Toine van Dijk en Wesley Pittens als eerste namen halen we meteen een flinke dosis ervaring in huis. De clinics zijn verdeeld in blokken van 3 uur waarbij je minimaal 1,5uur actief op de motor rijdt. In de pauzes is er voor de deelnemers uitleg over het afstellen van de vering, ideale positie van stuur en hendels etc. Kortom, een heel pakket aan kennis en inzichten.

Naast het meedoen aan de clinic kun je uiteraard ook vrij rijden op deze zaterdag. Boek simpelweg een dagdeel en leef je uit. De parcours zullen uitdagend zijn maar bevatten ook omwegen met minder uitdaging zodat ook de echte beginner kan meedoen.

Meedoen aan de vrije-trainingen kost €30,-. Tips & Tricks krijgen van offroad-specialisten Toine van Dijk en Wesley Pittens kost slechts €30,- extra. Het is mogelijk om per persoon meerdere dagdelen te boeken. Meedoen kan met een MON licentie of met een Dag-verzekering. Bij de Dag-verzekering kun je kun je kiezen voor de minimaal vereiste WA dekking, of ook de PO (Persoonlijke Ongevallen) dekking.

Zondag 30 juli 2023

Op zondag pakken we door met voor ieder wat wils. Naast de beginners en recreanten is er op deze dag ook ruimte voor de gevorderden.

Hoe ziet dat eruit:

De beginners kunnen vrij rijden op het offroad-parcours. Als extra meetinstrument kunnen zij ook kennismaken met het rijden met een transponder. Zodoende kunnen zij hun rondetijden meten en in de sessies proberen te verbeteren. Dit levert een mooie uitdaging en inzicht op. Alle beginners ontvangen een mooi aandenken aan het einde van deze dag.

Voor de recreanten geldt hetzelfde als de beginners, alleen krijgen zij als extra optie om aan het einde van de dag een oefenwedstrijd mee te doen. Hierbij starten ze achter een starthek en rijden ze een heat van 15 minuten. Ook hier geldt ‘no pressure’, en kan iedereen een voor hem/haar beheersbare tempo proberen vast te houden. Naast het aandenken voor alle deelnemers mag de Top-3 een gave trofee ophalen op het podium. We zoeken nog partners die onderdelen en of onderhoudsmiddelen beschikbaar willen stellen voor de podiumkandidaten.

De gevorderden kunnen écht aan de bak. Na een vrije training en tijd-training kunnen zij in twee heats van start. Beide heats (25min + 1r) leveren punten op en uiteindelijk een dag-klassement. De winnaar gaat met de Offroad Cup 2023 naar huis.

Kosten

Meedoen kost ongeachte welke klasse €30,-. Meedoen kan met een MON licentie of met een Dag-verzekering. Bij de Dag-verzekering kun je kun je kiezen voor de minimaal vereiste WA dekking, of ook de PO (Persoonlijke Ongevallen) dekking.

Catering en overnachten

Tot slot mogen jullie rekenen op een degelijke catering met alles wat je nodig hebt gedurende een pittig dagje offroad rijden. Boterhammen dus vergeten? Wij zorgen dat je geen moment honger hoeft te hebben.

Overnachten: wil je beide dagen meedoen? Blijf dan bij vernachten. De parkeerweide is hiervoor toegankelijk.

Wat komt er nog aan:

Momenteel zijn we in contact met importeurs, fabrikanten en dealers om de beschikbare test-motoren in kaart te brengen. Zodra we de beschikbaarheid in kaart hebben komen alle opties online en kunnen de deelnemers hun gewenste testmotor reserveren. Het is minimaal verplicht om mee te doen met de vrije-trainingen als je een motor wil testen, dus die kun je nu alvast boeken.

Allroads ook welkom

Als extra aanvulling op de zaterdag en zondag kun je meedoen met all-road ritten door de wijde omgeving. Ook hiervoor kun je je zodra de tijdstippen en maximale deelnemersaantallen bekent zijn opgeven.

Nog veel meer: We werken aan nog diverse extra onderdelen om dit prachtige weekend mee in te vullen. Zodra we nieuws hebben hierover melden wij dit uiteraard meteen.

Meer informatie: https://www.facebook.com/groups/offroadNL

Of klik op de link om meteen in te schrijven: https://app.motoinside.app/facilities/180/upcoming-events

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws