Skip to main content

Nieuwe Enduro competitie zonder licentie in 2022: Enduro Sprint

De initiatiefnemers van de Enduro Sprint in Oirschot en de cross country in Heerde zijn verheugd, om in samenwerking met KTM Nederland, een gloednieuw enduro-kampioenschap aan te kondigen; het Enduro Sprint kampioenschap. 

Er valt goed nieuws te melden voor Nederlandse liefhebbers van enduro en cross country. Met een gloednieuw wedstrijdformat gaat in 2022 de Enduro Sprint plaatsvinden, en wel op vijf verschillende locaties. 

De tot nu toe bevestigde datums en locaties zijn:

9 april – Groesbeek (onder voorbehoud)
28 mei – Harfsen
4 juni – Heerde
10 juli – Markelo

Daarnaast komt ook Veldhoven op deze kalender terecht, echter is deze datum nog onbekend.

Voor deelname aan het Enduro Sprint kampioenschap is geen KNMV- of MON-licentie nodig. Iedereen kan op een enduro- of crossmotor meedoen, zelfs zonder rijbewijs. Bij inschrijving voor het volledige kampioenschap betaal je € 35,- en ontvang je een gepersonaliseerde koplampsticker die je het gehele seizoen kunt gebruiken. De verzekering wordt verzorgd door SpeedSecure en de kosten daarvan zitten verwerkt in het inschrijfgeld.

De Enduro Sprint werkt als volgt. Tijdens een wedstrijd rijd je op het afgesloten terrein een proef die een lengte van zo’n 10 tot vijftien minuten, hoe vaak je deze rijdt is afhankelijk van de lengte van de proef. De totale rij-tijd zal ongeveer een uur zijn. Het deelnemersveld wordt in vijf verschillende klassen opgedeeld: jeugd, hobby, 40+, nationalen en de inters. Deze rijden niet tegelijk, aangezien de klassen opgedeeld worden in drie verschillende dagdelen.

Wanneer je aankomt op het circuit meld je jezelf aan via de MOTO INSIDE APP. Op het moment dat alles akkoord is, wordt de motor gekeurd op geluid, remmen en andere relevante zaken. Vervolgens komt de motor in je eigen vak te staan en denk daarbij aan een milieumat. Na de keuring ontvang je een TIJDEN KNIP-KAART en bevestigt deze aan het stuur. Op de kaart staan je starttijden van de proef. Deze tijden worden geknipt bij aanvang van de ronden. Ben je klaar met de proef, dan ga je weer terug naar je toegewezen vak om te wachten tot de volgende starttijd. Nadat alle proeven verreden zijn, zal er een totaaltijd ontstaan. Wie uiteindelijk de minste totaaltijd heeft, wint.

Na de wedstrijd is er een prijsuitreiking voor de top-3 per klasse.

Puntentelling per wedstrijd:
Plaats 1 – 100 punten
Plaats 2 – 97 punten
Plaats 3 – 95 punten
Plaats 4 – 93 punten
Plaats 5 – 90 punten
Plaats 6 – 89 punten
Elke lagere positie dan de zesde plek ontvangt telkens een punt minder.

Kijk voor meer informatie op endurosprint.nl en schrijf je snel in!


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws