Skip to main content

MXGP organisator Youthstream wordt Infront Moto Racing

Het Zwitserse sportmediabedrijf Infront Sports & Media is al een jaar eigenaar van Youthstream, de Italiaanse houder van de rechten voor organisatie van het MXGP wereldkampioenschap motorcross. Vandaag wordt nu aangekondigd dat het voormalige familiebedrijf van Giuseppe Luongo en zijn zoon Davide haar naam verandert in Infront Moto Racing. Naast MXGP (FIM Motocross World Championship) is Infront Moto racing nu ook de rechtenhouder en promotor van de FIM Motocross of Nations, het FIM Women’s Motocross Wereldkampioenschap, het FIM Junior Motocross World Championship, FIM Snowcross World Championship, het Motocross European Championship en de Motocross of European Nations.

Tot op heden is dit de eerste feitelijke verandering bij de organisatie van de MXGP, na de aankoop door Infront veranderde er voor de buitenwereld verder niks. Naast de naamsverandering lijkt er ook nu weinig te veranderen: Infront Moto Racing zal volgens een persbericht blijven werken zoals in het verleden, met een ongewijzigd management onder leiding van Giuseppe Luongo als president, zijn zoon David Luongo als CEO, Daniele Rizzi als COO, Nikos Gounaris als uitvoerend directeur, Didier Henriod als Chief Marketing & TV Officer en met alles andere lijnmanagers en medewerkers ook op dezelfde afdelingen. 

Buiten de motorcross is Infront geen onbekende in de motorsport. Het bedrijf had van 2007 tot 2012 eigendom en beheer van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (SBK), nadat het indertijd ook dit kampioenschap van een Italiaanse familie overnam, in dit geval de gebroeders Flamini. Daarna werden deze voormalige eigenaren echter snel naar buiten gewerkt. Toen investeringsmaatschappij Bridgepoint eigenaar van zowel Infront (WorldSBK) als Dorna (MotoGP) werd, kwam de organisatie ervan bij één bedrijf te liggen: Dorna. Nu is Infront geen eigendom meer van Bridgepoint maar van Wanda Sport group Company, een Chinees conglomeraat, wat Infront in 2015 overnam. CEO van Infront is Philippe Blatter, neef van voormalig FIFA-president Sepp Blatter. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws