MXGP motorcross WK: openingsrace 2021 toch niet in Oss

In de laatste editie van de kalender van het MXGP wereldkampioenschap stond de nieuwe Grand-Prox locatie op de Witte Ruysheuvel in Oss nog als eerste evenement voor 2021 op de lijst, maar helaas moet ook in deze motorsport de planning weer veranderd worden. De openingsrace van het seizoen 2021 zal daarom niet meer op 23 mei plaatsvinden, maar pas op 13 juni in Orlyonok in Rusland. De Nederlandse MXGP-ronde heeft wel gelijk een nieuwe datum gekregen; die moet nu op 18 juli de eerste editie gaan beleven. 

Naast het uitstel voor Nederland zijn er meer veranderingen door organisator Infront Moto racing gemeld: Matterley Basin (UK) staat weer terug op de kalender, terwijl de Grand Prix van Sardinië nu voor het eerst wordt verreden op de crossbaan van Riola Sardo. Aan het einde van het seizoen moet het hele kampioenschap naar Argentinië en Indonesië reizen, al zal dat zeer afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom Covid19. 

Net als in het afgelopen jaar blijft het wedstrijdweekend er voor de crossers uitzien als een eendaags evenement, zo is nu besloten: op zaterdag de EMX en/of WMX klassen, met op zondag dan alle trainingen en races voor MXGP en MX2. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief