Skip to main content

MXGP motorcross: eerste Grand Prix van 2021 is in Nederland

Organisator Infront Moto Racing komt, zoals was te verwachten, met een aantal updates voor de voorlopige 2021 kalender van het MGXP Motocross Wereldkampioenschap. Resultaat daarvan is dat nu de eerste Grand Prix van 2021 gepland staat op 23 mei 2021 op de nieuwe locatie Witte Ruysheuvel in Oss met de MXGP van Nederland

Het oorspronkelijk plan was om het seizoen 2021 te beginnen met de MXGP van Oman op 3 april, maar deze is nu uitgesteld tot 2022. Ook de daaropvolgend geplande MXGP’s van Italië,  Portugal en Duitsland worden verplaatst, maar dan van april/mei naar oktober van dit jaar. 

Andere veranderingen zijn onder meer de  twee nieuwe locaties waar de twee Indonesische rondes zullen plaatsvinden. De MXGP van Azië gaat op 4 juli van start in de directe omgeving van de beroemde Borobudur, terwijl de MXGP van Indonesië direct daarna op 11 juli op Bali plaatsvindt. Bovendien is de MXGP van China nu gepland op 7 november, maar op een locatie die nog niet bekend is gemaakt, wat vaak betekent dat er nog niks zeker is. Dat geldt net zo goed voor de MXGP van Argentinië die op 21 november zal worden gehouden op een ‘nieuw’ crosscircuit, dat ook nog moet worden aangekondigd.

De FIM Motocross of Nations in 2021 zal volgens Infront plaatsvinden op 26 september, maar niet op de eerder aangekondigde locatie op het circuit van Imola. Een nieuwe locatie moet ook hier nog volgen. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws