Skip to main content

MX2 Grand-Prix winnaar Rene Hofer overlijdt door lawine

Motorcrosser Rene Hofer is om het leven gekomen bij een ski-ongeval in zijn thuisland Oostenrijk. Hofer was volgens KTM in een groep van elf vrienden bezig aan een skitrip op de Lackenspitze in Oostenrijk, toen acht van de groepsleden werden verrast door een lawine. Daarbij kwamen drie skiërs, waaronder de 19-jarige Hofer, om het leven. 

Rene Hofer werd in 2016 wereldkampioen in de 85cc-jeugdklasse en gold in de jaren erna als één van de grootste talenten in de motorcross, waarop hij in 2020 door het KTM fabrieksteam werd gecontracteerd. Na een eerste seizoen met blessureleed volgde dit jaar oktober in Italië Hofer’s sportieve hoogtepunt: hij won zijn eerste motorcross Grand Prix in de MX2 klasse. Die klasse is onderdeel van het MXGP-wereldkampioenschap en is bedoeld om de beste jonge motorcrossers op te leiden voor de MXGP. 

In het KTM-fabrieksteam had Hofer, die met nummer 711 reed, dan ook grote namen als collega’s, waaronder de Nederlandse MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings. Die reageert geschokt op Instagram en verwijst naar de lange tijd die hij doorbracht met Hofer, waarbij hij aangeeft hem als een broertje gezien te hebben. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws