• Home
  • Nieuws
  • Motorsport
  • MotoGP vrachtvliegtuig vast in Afrika: geen trainingen op vrijdag, rest onzeker

MotoGP vrachtvliegtuig vast in Afrika: geen trainingen op vrijdag, rest onzeker

Door technische problemen met twee vrachtvliegtuigen gaan morgen de trainingen van de MotoGP in Termas de Rio Honda in Argentinië niet door. De unieke situatie ontstond tijdens de transfer van de vorige Grand Prix in Indonesië naar de volgende in Argentinië, met een tussenstop op Moi International Airport in Mombasa, Kenia. Daar bleek dat er bij één van de vijf vrachtvliegtuigen een technisch probleem was, wat niet op te lossen was.

Daarop besloot organisator Dorna om één van andere vliegtuigen, nadat deze in Argentinië gelost was, terug te laten vliegen naar Indonesië. Echter, ook het tweede vliegtuig kreeg tijdens dezelfde tussenstop in Kenia een technisch probleem, waarop er nu twee vliegtuigen stil staan in het Afrikaanse land. Resultaat is dat een grote hoeveelheid materiaal niet is aangekomen, onder andere van de teams van Gresini en VR46, maar ook van Ducati en bandenleveranciers, waardoor de trainingen morgen niet van start kunnen gaan. 

De oplossing moet volgens Dorna CEO Carmelo Ezpeleta (foto) nu van nieuwe onderdelen voor een vliegtuigmotor komen, die ingevlogen worden vanuit Londen en Parijs. Dat dit lukt is echt nog geen zekerheid, aldus Ezepeleta. Volgens hem is de oorlog in Oekraïne ook een factor, omdat 20% van alle vrachtvluchten wereldwij door Russische bedrijven worden uitgevoerd, die nu niet gebruikt mogen worden. 

Hierom zijn de alle traininen op vrijdag afgelast en is er een nieuw tweedaags tijdschema opgesteld, met minder trainingstijd. Als alles nu volgens plan verloopt, kunnen de trainingen op zaterdag doorgaan, maar dat hangt dus nog wel af van verschillende factoren. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief