Skip to main content

MotoGP: Viñales heer en meester over twee races

Alle ogen bij de start waren gericht op Maverick Viñales, winnaar van de sprintrace van zaterdag. Acosta is de beste die wegkomt als de lampen uit gaan en in de eerste bocht is het duwen en trekken maar een ieder komt er goed doorheen. Viñales zakt terug naar P11 en Jorge Martin heeft P2 in handen en Miller P3, laatstgenoemde startte vanaf P11.  Rookie Acosta heeft het aan de stok met Martin. De Ducati rijder probeert het meerdere keren maar gaat steeds wijd waardoor Acosta de aanval iedere keer kan afslaan. Bagnaia en Marc Maquez sluiten aan bij de twee kemphanen en er ontstaat een klein gaatje tussen de rest. Martin komt voor de zoveelste keer Acosta voorbij. De GasGas coureur probeert wederom te pareren maar gaat wijd. Marc Maquez profiteert hiervan en neemt de tweede plaats in over en Acosta zakt naar de derde plaats.

Na een paar ronden gaat Marquez de strijd aan met Martin. Een onbezonnen inhaalactie zorgde ervoor dat hij bijna onderuit gaat en een tweetal plaatsen moet inleveren. Acosta remt Bagnaia uit en neemt de tweede plaats over Viñales is druk bezig om zich terug te vechten naar de leiders van de wedstrijd en is met nog 13 ronden te gaan aangekomen op P5. Zarco is de eerste uitvaller, hij heeft zijn motor de pits ingestuurd en geeft er de brui aan. Vlak daarna is het Nakagami die onderuit gaat en voor hem ook een DNF.  Er ontstaat een mooi gevecht tussen Bagnaia en Viñales, de Aprilia blijkt de beste van de twee. Acosta weet Martin in te halen en achter hem is het Marquez die brutaal de eerste plaats opeist. Lang kan hij er niet van genieten want hij raakt de voorkant van zijn Ducati kwijt en het is einde race voor de Spanjaard.

Met nog 8 ronden te gaan is Viñales aangesloten bij Acosta en hij laat er geen gras over groeien en gaat de rookie voorbij. Hij is sneller dan de rest en slaat een gat. De winnaar van de sprintrace van zaterdag is vandaag ook de snelste en wint op een hele knappe manier de race in Texas. Pedro Acosta pakt P2 en Enea Bastianini pakt P3.

De Nederlanders


Voor de Nederlanders was het geen goed weekend. In de Moto3 zat Colin Veijer er goed bij. De Nederlander reed een ijzersterke race die hij vanaf P4 mocht vertrekken. Halverwege de race had Veijer een highsider terwijl hij op P2 lag. Hij kon nog doorrijden naar de pits maar geen punten voor hem in Texas. In de Moto2 startte Bo Bendsneyder vanaf een knappe P10 maar in de eerste ronde zakte hij terug naar de staart van het veld. Hij kon zich uiteindelijk terugvechten naar de 18e plaats. Zonta van den Goorbergh moest zijn RW Racing GP machine in de 7e ronde de pits in sturen. Geen punten voor hem deze race.

Op 28 april is de karavaan weer in Europa, dan op het circuit van Jerez in Spanje.

MotoGP

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws