MotoGP uitzendingen vanaf 2022 van Eurosport naar Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoenen de rechten verworven van de MotoGP. Vanaf de start van het nieuwe seizoen in maart 2022 zal de zender alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden op de vrijdag, zaterdag en zondag van elk racweeekend. Ziggo Sport zegt toe ‘regelmatig de MotoGP met studio uitzendingen omlijsten en het verslag en commentaar vanaf locatie verzorgen’, maar noemt nog geen namen voor commentaar of presentatie. Met de overgang van de uitzendrechten komt er een einde aan zeven jaar uitzendingen bij Eurosport. 

Ziggo Sport verloor recent de uitzendrechten voor de Formule 1 en liet al eerder weten op zoek te zijn naar een vervanger. MotoGP zal het enorme gat van de uiterst populaire autosport niet kunnen vullen, vooral ook omdat volgend jaar Valentino Rossi niet meer zal racen, zoals hij officieel al aankondigde. Daar komt bij dat de kijkcijfers van MotoGP bij Eurosport terugliepen. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn, vraag is nu wel of het Ziggo gaat lukken om te voorkomen dat de NOS dat ook doet, iets wat in de afgelopen jaren ervoor zorgde dat de Dutch TT het minst bekeken evenement van het jaar was. Ook nog niet bekend is of de onlinerechten van de MotoGP afgeschermd worden; in sommige landen hebben online aanbieders als DAZN en Movistar afgedwongen dat de races in hun uitzendgebied niet meer via MotoGP.com te volgen zijn. 

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: ‘De MotoGP is een grote sport en binnen de sportrechtenmarkt is het een pakket waar veel partijen in geïnteresseerd zijn. We zijn dan ook heel blij dat het ons gelukt is om deze rechten te verwerven. Ieder raceweekend levert spektakel op en doordat het altijd goed in beeld wordt gebracht krijg je dat als televisiekijker allemaal mee. Racen blijft de komende jaren een prominente plek innemen in de programmering van Ziggo Sport maar uiteraard ook op ons 24 uurs kanaal Ziggo Sport Racing binnen het Ziggo Sport Totaal pakket. Met de Nederlandse inbreng van Rinus van Kalmthout in de IndyCar, wereldkampioen Nyck de Vries en Robin Frijns in de Formule E en hopelijk op termijn met het grote Nederlandse talent Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de MotoGP, zit de liefhebber van de motor- en autosport de komende jaren goed bij Ziggo Sport.

Manel Arroyo, Chief Commercial Officer, Dorna Sports: “We zijn erg blij met Ziggo Sport als nieuwe partner in Nederland. Ziggo Sport weet als geen ander hoe ze racen op televisie moeten brengen en we verheugen ons dat de MotoGP daar vanaf 2022 onderdeel vanuit maakt. Nederland is een belangrijk land voor de MotoGP en het motorracen. Het is het thuisland van een van de meest legendarische circuits: de TT van Assen. We kijken uit naar de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat Ziggo Sport de motorliefhebbers de beste race ervaring brengt en dat we een nieuwe grote groep fans kunnen bereiken”. 

Veel racing op Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft ook de rechten van de NASCAR voor de komende jaren verlengd. Eerder werden ook al de uitzendrechten voor de IndyCar series en de Formule E voor meerdere jaren verlengd. Naast de NASCAR, IndyCar series en de Formule E, zal Ziggo Sport onder andere ook de W-Series, DTM, Supercars en WRC blijven uitzenden. Het verloor recent wel de uitzendrechten voor Formule 1 aan een nieuwe online streamingdienst. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief