Skip to main content

MotoGP: Triumph blijft Moto2 motorblokken leveren tot eind 2024

De Britse motorfabrikant Triumph heeft aangekondigd dat het nog zeker drie jaar motoren zal blijven leveren aan de Moto2-klasse van het MotoGP Wereldkampioenschap. Triumph is de officiële Moto2-motorleverancier sinds 2019, toen het het stokje overnam van Honda. 

Bij de nieuwe deal beloofde Triumph de 765cc Triple Moto2-motorblokken verder te ontwikkelen. Triumph bevestigt wel dat er voor 2022 geen verandering zal komen in het elektronicapakket voor de motor, maar het zal een close-ratio versnellingsbak brengen en wil volgend jaar meer vermogen uit de driecilinder halen. Feitelijk zijn de in de Moto2 gebruikte motoren weliswaar ook 765cc driecilinders met een gelijke bouw als die in de Triumph Street Triple 765, maar ze zijn daarbij wel zeer sterk doorontwikkeld qua afwerking en onderdelen. 

De Moto2-klasse gebruikte van 2010 tot 2018 Honda’s viercilinder CBR600-motorblok, voordat Triumph haar driecilinder 765cc-motoren introduceerde. In de Moto2 gebruiken alle teams exact hetzelfde motorblok in een eigen frame. De Triumph motorblokken worden door Dorna’s dochterbedrijf Externpro centraal onderhouden in Aragon en gecontroleerd gedistribueerd naar de teams.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws