Skip to main content

MotoGP: Rins wint Austin, Bendsneyder pakt eerste Moto2 podium

Op het circuit of the Americas heeft Alex Rins de overwinning gepakt voor LCR Honda. De laatste overwinning voor Honda gaat terug naar Misano 2021. De laatste overwinning van LCR Honda werd vijf jaar geleden geboekt, toen nog met Cal Crutchlow. De race in Austin Texas was er eentje met veel valpartijen, maar dertien rijders weten over de streep te komen.

Vanaf de start is het pole-sitter en winnaar van de sprintrace op zaterdag, Bagnaia die als eerste bocht 1 bereikt met aan de binnenkant Rins, die er net niet voorbij kan. Twee bochten later gaat het mis voor Jorge Martin, hij schuift onderuit en neemt daarbij Alex Marquez mee. Niet veel later gaat ook Aleix Espargaró onderuit. Miller daarentegen komt vanaf de tiende plaats op de grid naar de derde plaats, vlak achter Rins. Al in de tweede ronde wordt het raceronde record van vorig jaar door Rins verbroken en weet hij een klein gaatje (1 seconde) te slaan naar Miller.

Niet veel later, met nog veertien ronden te gaan, gaat het mis voor Miller, ook hij verliest de voorkant en schuift onderuit. Een ronde later is het Bagnaia die te hard de bocht induikt en onderuit schiet. Rins zat er daarvoor al die tijd op ongeveer 0.300 seconden achter en kan zo makkelijk de leiding in de wedstrijd overnemen. Zijn voorsprong op zijn achtervolgers Quartararo en Marini is dan 2.5 seconden.

Marini blijkt nog over te hebben en rijdt puur op topsnelheid de Yamaha van Quartararo voorbij. Het gat naar kopman Rins weet hij iets kleiner te maken, maar de rondetijden van Rins blijven snel en stabiel en hij komt uiteindelijk met 3 seconden verschil over de finish. Luca Marini behaald zijn allereerste podium in een Grand Prix door te tweede plaats te pakken, een seconde voor Quartararo die eindelijk weer eens op het podium staat.

Moto2 en Moto3

In de Moto2 wist Bo Bendsneyder zijn allereerste podium in de Moto2 te behalen. In de laatste ronde komt de Nederlander van de zesde naar de derde plek. Pedro Acosta wint nipt voor Tony Arbolino.

In de Moto3 weet Iván Ortolá zijn allereerste overwinning in een Grand Prix te pakken met daarachter Masia en Artigas

Foto’s: Facebookpagina’s Alex Rins en Bo Bendsneyder

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws