MotoGP: Quartararo wint op een loeihete Sachsenring

Met een buitentemperatuur van 35 graden en een asfalttemperatuur van 51 graden is het zeer warm te noemen op de Sachsenring. Daarnaast is het erg winderig wat het voor de rijders lastig maakt. ‘King of the Ring’ Marc Marquez is niet van de partij en dus zal er voor het eerst in 9 jaar een andere winnaar worden gehuldigd op het Duitse circuit. Bij de kwalificaties was het Pecco Bagnaia die de snelste was. Hij was 0.076 seconde sneller dan Quartararo en 0.099 seconden sneller dan Johann Zarco.

Quartararo duikt als leider van het veld de eerste bocht in met achter hem Bagnaia en Aleix Espargaro. Bagnaia probeert meteen de eerste plaats terug te pakken maar Quartararo pareerde meteen. In de derde rond vraagt Bagnaia te veel van zijn achterband in bocht één en schuift onderuit en een DNF staat achter zijn naam. Ook Mir gaat in de eerste bocht eraf. Jack Miller had nog een long lap penalty open staan. Hij crashte zaterdag onder geel en moest in het begin van de race deze straf inlossen. Dit kostte hem een paar plaatsen maar de Australiër kan als 7e weer aansluiten. Nakagami is de derde rijder die onderuit gaat, bocht 8 van ronde nummer 7 was zijn eindstation. Ook Alex Marquez zal niet afgevlagd worden, hij moest de race staken door technische problemen. Na tien ronden rijden is het Quartararo die ruim een seconde voorsprong heeft op Zarco en die heeft op zijn beurt weer 2.1 seconden voorsprong op de Aprilia van Espargaro. Espargaro heeft zijn teammaat Viñales heel dicht achter hem en dit zit te azen op het moment dat Espargaro een fout maakt. Jack Miller kan ook de aansluiting vinden bij de Aprilia rijders en het lijkt er op dat deze drie gaan uitmaken wie het podium als derde mag bestijgen. Viñales maakte een fout waardoor Miller de vierde plaats zeer eenvoudig over kon nemen. Een tweetal ronden later gaat Viñales de pits in, het zogenaamde ride height systeem bleek defect. Miller begint aan te dringen bij Espargaro. De eerste inhaalactie haalde niets uit, de Ducati ging wijd waardoor Espargaro eenvoudig de derde plaats weer over kon nemen. Twee ronden later gebeurde dit exact hetzelfde. Op een gegeven moment maakt Aleix Espargaro een fout. Hij verremde zich waardoor Miller de derde plaats over kon nemen. Met nog twee ronden te gaan was de tijd voor Espargaro te kort om nog een aanval op Miller uit te voeren. Quartararo wint eenvoudig voor zijn landgenoot Zarco en Jack Miller.

In de Moto3 was Izan Guevara heer en meester. Hij was bijna 5 secondnen sneller dan de nummer twee Dennis Foggia. Hij moest flink knokken tot aan de laatste bocht met Sergio Garcia die één tiende later over de finish kwam. In de Moto2 had Bo Bendsneyder een slechte start en zakte terug in het veld. Hij is net buiten de punten als 16e over de finish gekomen. Zonta van der Goorbergh kwam als 18e van de totaal 21 rijders over de finish. Volgende week is de TT van Assen, er zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar voor het grootste motorsportevenement van ons land.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief