MotoGP: Quartararo wint, Marquez eraf na een zware crash

Op het circuit van Jerez in Spanje werd de eerste race verreden om het MotoGP kampioenschap. In maart was de start van het seizoen maar door inreisbeperkingen die werden ingesteld door Covid-19 werd daar alleen de Moto3 en de Moto2 verreden. Nu worden er twee weekenden achter elkaar op Jerez gereden. Veel restricties zijn er om besmetting te voorkomen. Geen publiek, alleen de noodzakelijke teamleden en men moet allemaal een mondkapje dragen.

Twee namen missen op de startgrid, Crutchlow ging vanmorgen er hard af en kan niet van start gaan met zijn LCR Honda en ook de Suzuki van Alex Rins blijft in de pitbox staan. Door de crash van zaterdag heeft hij een schouderblessure opgelopen en kan hij niet van start gaan. Polesitter Quartararo startte slecht en moet in de eerste ronde Viñales en Marquez voor zich laten. Mir en Alex Espargaro gaan er af in ronde 2 en er is een flinke strijd om de eerste plaats gaande tussen Viñales en Marquez. De Repsol Honda rijder is duidelijk aan het pushen. Hij gaat echter over de limiet en schiet in bocht 4 rechtdoor. Wonderwel blijft hij overeind en voegt in achter zijn broer op plaats 17. Viñales, Quartararo en Miller leiden het veld. Viñales maakt een fout en moet Quartararo en Miller voor laten gaan. Marc Marquez is bezig met een opmars en heeft na 5 ronden Rossi ingehaald en rijdt op de 8e positie. Met 7 rondes voor de finish zet Valentino Rossi zijn motor tegen een muur aan, een technisch probleem bij de Yamaha zorgt er voor dat hij niet verder kan. Marquez zit met nog 4 rondes te gaan aan de staart bij Viñales en is flink aan het pushen. Dit was net te veel voor de Repsol Honda en een highsider volgde. Een hele harde crash voor Marquez die duidelijk met pijn aan de zijkant zit van de baan zit. Op een brancard en met een nekbrace om voeren de medici hem af. Quartararo gaat onbedreigd naar de eerste plaats en haalt hiermee zijn eerste MotoGP overwinning binnen. Viñales pakt de tweede plaats en Divizioso pakt een zwaarbevochten derde plaats.

De Moto3 werd gewonnen door Arenas. Het was een typische Moto3 race. De top-9 kwam binnen 0,9 seconden over de finishlijn. Bo Bendsneyder begon op Qatar met een 11e plaats maar dit weekend op Jerez was geen succes voor hem. Hij zat tijdens de race aan de staart aan de staart van het veld en een crash maakte een einde aan een teleurstellend raceweekeinde. De Moto2 werd gewonnen door Luca Marini, hij was de snelste voor Nagashima en Jorge Martin.

Foto: Yamaha-racing.com


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief