MotoGP: Quartararo wederom de snelste op Jerez

Voor het tweede achtereenvolgende weekend was het circuit van Jerez het toneel van de tweede ronde van het 2020 MotoGP kampioenschap. De race werd verreden zonder de geblesseerde Marc Marquez maar met Alex Rins en Cal Crutchlow die beiden als fit werden gestempeld door de circuitarts.

Na de start is het dringen geblazen in de eerste rechterbocht en er ontstaat meteen een valpartij. Oliveira, Binder en Smith zijn hierin verwikkeld, alle drie kunnen hun weg wel weer vervolgen. Bij de eerste doorkomst is het Quartararo als eerste, achter hem Valentino Rossi die een zeer goede start had en Viñales volgt als derde. Oliveira besluit toch om de pits binnen te gaan en staakt zijn race. Fabio Quartararo heeft na 5 ronden al een voorsprong opgebouwd ruim 3 seconden op Valentino Rossi en Viñales. De twee Pramac Ducati’s zitten daar weer vlak achter. Viñales lijkt problemen te hebben met zijn Yamaha. In één ronde verliest hij 3 plekken. Met 14 ronden te gaan zijn er twee Ducati rijders die onderuit gaan. Miller en Patruci krijgen een DNF achter hun naam. Bagnaia is de snelste man op de baan en is Rossi voorbij. De jacht op Quartararo is ingezet, de voorsprong van de Fransman is bijna 5 seconden. Brad Binder heeft een probleem in bocht 13. Een hele flinke highsider maakt een einde aan de race voor de KTM rijder. Net als het lijkt dat Franco Morbidelli de aanval bij Valentino Rossi in wil zetten stopt zijn Yamaha ermee en parkeert hij hem tegen de muur. Er zijn nog 14 rijders in de race en dat lijkt Crutchlow zich te realiseren als hij lijkt de wedstrijd op te willen geven. Hij staat al in de pits en vertrekt dan toch weer om de race af te maken. Iedereen die over de finish komt zit in de punten. Bagnaia vraagt het uiterste van zijn Ducati en zwarte wolken uit de uitlaat zeggen genoeg. Ook voor hem einde race. Viñales heeft zijn ritme weer te pakken en zit aan het achterwiel van Rossi en is voornemend om de tweede plaats over te nemen maar Rossi geeft zich niet zomaar gewonnen. In de voorlaatste ronde maakt de ervaren Rossi een fout en Viñales maakt daar dankbaar gebruik van. Quartararo kan de race eenvoudig uitrijden, Viñales pakt de tweede plaats en Rossi maakt het Yamaha feestje compleet door als derde te eindigen. Dit is voor het eerst sinds 2014 dat het podium volledig is gevuld met Yamaha rijders.

De Moto3 werd gewonnen door Tatsuki Suzuki en de Moto2 door Bastianini. Bo Bendsneyder werd als 19e afgevlagd. De volgende race is op 9 augustus op het Automotodrom Brno in Tsjechië.

Foto: Yamaha-racing.com


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief