MotoGP: Oliviera wint kletsnatte Pertamina Grand Prix of Indonesia

Door de extreme regenval werd de MotoGP race vijf kwartier uitgesteld en er kwam een anti-regendans aan te pas om te MotoGP te laten starten. De race werd ingekort tot 20 ronden, een race die van start ging zonder Marc Marquez. Hij ging eerder op de dag hard onderuit tijdens de warm-up en heeft daardoor een hersenschudding opgelopen.

Bij de start werd meteen het hele veld door elkaar gegooid. Veel positiewisselingen en iedereen is op zoek naar grip op het kletsnatte en nieuwe asfalt. Oliveira, Miller en Rins bezetten de eerste drie plaatsen en Oliveira kan redelijk makkelijk wegrijden van de rest. Jorge Martin vroeg te veel van zijn voorkant en ging onderuit en moet zijn race staken. Zarco begint goed in zijn ritme te komen en schuift naar voren. Hij passeert Alex Rins en heeft zijn zinnen gezet op de tweede plaats van Jack Miller. Quartararo, die van pole vertrok maar een slechte eerste ronde had, komt ook naar voren en neemt de vierde plaats van Rins over. Zarco sluit aan bij Miller. De beide Ducati’s vechten om plaats twee, daardoor kan ook Quartararo aansluiten bij de twee Ducatisten en is de laatste fase van de wedstrijd erg spannend. Quartararo mengt zich ook in de strijd om de tweede plaats en dit kost tijd. Daardoor kan Oliveira makkelijk wegrijden en met vijf ronden te gaan heeft hij een voorsprong van 4.8 seconden en kan hem de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan. Quartararo is de sterkste van drie kemphanen en pakt de plaats twee in. Nu is het de fabrieksducati van Miller tegen de Pramac Ducati van Zarco. Qartararo is op stoom en zet alles op alles om Oliveira in te halen maar dat gaat hij niet redden. Oliveira wint, Quartararo tweede en Zarco pakt plaats 3.

In de Moto2 heeft Bo Bendsneyder 1 punt gepakt door als 15e te finishen. Hij startte vanaf een kanppe 5e plaats maar had het extreem moeilijk in de eerste ronde. Hij kreeg het niet voor elkaar om verder naar voren te komen en zodoende één WK-punt voor hem. Zonta van de Goorbergh kwam als 23e over de finish in zijn tweede Moto2 race. De volgende race is op 3 april in Argentinië.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief