Skip to main content

MotoGP: Jorge Martin pakt dubbel in Duitsland

Op de Sachsenring heeft Jorge Martin de grote prijs van Duitsland in een rechtstreeks duel met pole-sitter en klassementsleider Bagnaia weten te winnen. Op zaterdag was de Pramac Racing coureur ook al de snelste in de sprintrace en hij pakt hiermee de dubbel.

Bij de start is het Jack Miller die als eerste door bocht één weet te komen, daarachter is het Bagnaia die vanaf pole was vertrokken. In Bocht 11, de bekende ‘Wasserfal’, maakt Miller een foutje en hij verliest meteen drie plaatsen. Bagnaia is de eerste die profiteert en hij neemt de leiding over. Bagnaia heeft het niet makkelijk en hij wordt in de derde ronde voorbij gestoken door Martin. Er ontstaat direct een klein gaatje van zes tienden welke enkele ronden stabiel gehandhaafd blijft.

In de negende ronde is Maverick Vinales de eerste uitvaller, hij moet zijn rokende Aprilia de pits in sturen. Martin en Bagnaia hebben halverwege een gat geslagen naar de rest van het veld, Brad Binder op de derde positie volgt op 3.5 seconden met vlak daarachter Zarco. Niet veel later mist Binder bocht 8 waardoor hij hard onderuit gaat in het grind, Zarco shuift op naar de derde plaats. Het is de eerste DNF van Binder dit seizoen.

In ronde 21 (van de 30) pakt Bagnaia de leiding in de wedstrijd terug van Martin. Drie ronden later is het Martin die het er niet bij laat zitten passeert op fraaie wijze de fabrieks Ducati van Bagnaia. Met nog drie ronden te gaan zitten beide Ducati’s nog steeds erg dicht op elkaar, richting het einde van de race lijkt te gaan uitdraaien op een ‘ouderwets’ duel in de laatste ronde. Net voor het ingaan van de laatste ronde raakt Bagnaia heel eventjes het achterwiel van Martin en hij moet een klein gaatje laten. Bagnaia geeft niet op en weet heel dicht in de buurt te komen van Martin, bij het opdraaien richting de eindstreep weet Martin nog maar nipt te winnen, het verschil is 0.064. Zarco komt zeven seconden later als derde over de finish.

Martin klimt door zijn overwinning op naar de tweede plaats in het kampioenschap.

Moto3

In de Moto3 wint Öncü zijn allereerste wedstrijd door Sasaki te kloppen in de laatste bocht. Holgado komt 12 seconden later als derde over de streep. Collin Veijer kende een prima start en pakt zelfs even de leiding. Een ronde later crasht de Nederlander in bocht twaalf en zit het weekend er voor hem op.

Moto2

De Moto2 wedstrijd wordt vrij gemakkelijk gewonnen door Pedro Acosta, achter hem vechten Arbolino en Dixon om de tweede plaats. Arbolino weet Dixon net achter zich te houden in de laatste ronde. Bo Bendsneyder werd in de eerste bocht aangetikt en vliegt er, samen met Binder, hard vanaf. Later zou blijken dat hij zijn rechter sleutelbeen heeft gebroken, deelname aan de TT van Assen volgende week lijkt hiermee uitgesloten.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws