Skip to main content

MotoGP: Bagnaia wint in Mugello

Het is meteen duidelijk dat Bagnaia zijn thuisrace wil winnen, hij gaat vanaf de start er vol in en vecht zich na 2 bochten van P5 naar P1. Martin zit vlak achter hem en Bastianini heeft de derde plaats in handen. Pedro Acosta zit op P5 net achter Marc Marquez. Het tempo ligt hoog, Bagnaia reed in de derde ronde al 6 tienden van een seconde van het oude ronde record af. Joan Mir gaat eraf in bocht 1 en kan zich gaan vervoegen bij zijn team in de pits.Nakagami is de volgende die onderuit gaat, hij eindigde zijn race in bocht 12. Haverwege de race is het nog steeds Bagnaia die de leiding heeft, hij heeft een gaatje van 0.6 secondne op Jorge Martin. Marc Marquez zit bijna op de achterband van Bastianini die op de derde plaats rijdt. Het is dan ook wachten op de eerste actie van Marquez. Het duurde een ronde of 5 maar dan is er dan toch de inhaalactie van Marquez. Aan het einde van het rechte stuk remt hij Bastianini uit en kan hij er voorbij. Bagnaia controleert de wedstrijd vooraan en het gat naar Martin blijft hetzelfde. Het is een redelijk saaie race maar met nog 3 ronden te gaan begint Martin het gat naar Bagnaia langzaam maar zeker dicht te rijden. Bastianini gaat Marquez brutaal voorbij en Bagnaia krijgt door van zijn team dat Martin dichterbij komt. Bagnaia heeft nog wat over en schroeft de snelheid weer wat op en Martin kan er niet aan komen. Bastianini zit vlak achter Martin en die laat de deur open staan. Domme fout van hem want dit kost hem de tweede plaats. Bagnaia dus P1, Bastianini P2 en Martin P3.

Moto2


Door het uitlopen van de Moto3 race werd de Moto2 race ingekort naar een race over 12 rondes. Zonta van den Goorbergh mocht vertrekken vanaf P17 wat een goede uitganspositie is voor hem. Bij de start kan hij zijn positie houden en gedurende de race stijgt hij een aantal plaatsen doordat er wat valpartijen zijn. Halverwege de race zit hij op P13 maar Denis Öncu pakt die plaats van hem af. Joe Roberts wint de race voor Gonzales en Lopez.

Moto3


Collin Veijer vertrok vanaf P4 maar had geen goede start maar kon zich wel voorin het veld handhaven. Veijer komt in een groep terecht met Alonso, Ortola en Furusato. Veijer heeft zijn motor anders laten gieren en dit lijkt te werken, hij heeft de hoogste topsnelheid van het veld. Het groepje komt een beetje los van de rest. Na 3 ronden is er een zeer zware crash met Farioli en Zurutuza waardoor de race werd stilgelegd. Voor de herstart liet Veijer zijn motor afslaan terwijl hij de pits uit reed maar het team was er snel bij om de motor weer aan de praat te krijgen.Bij de herstart heeft Veijer een goede start, minder goed ging het voor Nepa en Rueda die er samen afgaan. Veroorzaker hiervan is Daniel Holgado die hiervoor een dubbele long lap panalty krijgt. Er ontstaat een kopgroep van 6 man waar ook Collin Veijer in zit. Aan de kop is het stuivertje wisselen door het slipstreamen op het lange rechte eind van Mugello. Op een gegeven moment kan Alonso een klein gaatje slaan naar de rest. Veijer is aan het pushen om het gat te dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde zit hij er 0.4 seconden achter Alonso en kruipt hij er langzaam naartoe. Als beide heren het lange rechte stuk opgaan is het niet duidelijk wie dit gaat winnen. Alonso was toch de snelste en blijft 0.142 seconden voor Veijer en Yamanaka pakt zijn eerste podium met P3.

Volgende race is op het circuit van Assen, de Dutch TT.

MotoGP

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws