Skip to main content

MotoGP: Bagnaia op de hoogste trede van een volledig Ducati podium.

Ruim 77.000 bezoekers zagen Pecco Bagnaia van pole position vertrekken maar Jack Miller komt van de tweede rij om voor Bagnaia de eerste bocht in te duikden. Bagnaia kan snel parreren in bocht twee. Verder is iedereen goed door de eerste bochten heen gekomen. Jorge Martin gaat Miller voorbij en de Australiër lijkt de boel op een gegeven moment is er wat onrust in het clubje achtervolgers waardoor een rare inhaalacties volgen. Iedereen komt ongeschonden uit de strijd en Luca Marini zet de achtervolging in op de twee Ducati’s die op kop rijden. Marc Marquez gat wijd en komt op het vuile deel van de baan en verliest de voorkant van zijn Honda. Einde race voor de Spanjaard die duidelijk liet zijn niet blij te zijn met de Honda.

Halverwege de race is het nog steeds Bagnaia op kop met achter hem Jorge Martin. Het gat naar de rijders op plaats 3 en 4, Luca Marini en Alex Marquez, is nog steeds 1.6 seconden. Bij deze twee sluit op een gegeven moment ook Zarco aan. Alex Marquez verliest in de tweede bocht zijn voorkant en kan achterop de scooter terug naar de paddock. Bagnaia controleert de wedstrijd volledig en gaat met twee vingers in de neus naar de eerste plaats. Achter hem Jorge Martin en Zarco maakt het Ducati podium compleet.

In de Moto3 vertrok Collin Veijer vanaf plaats 16. Tijdens de race kwam hij in groepje terecht waar de jonge Staphorster prime mee kon komen. In de laatste ronde zijn er wat rijders die wijd gaan en Veijer kon daarvan profiteren. Als de rijders de laatste bocht uitkomen kan Veijer in de slipstream van Rossi snelheid maken en komt hj op de streep de Italiaan voorbij. P6 voor hem wat een fantastisch resultaat is. Veijer was tijdens het interview erg kritisch op zichzelf maar zeker wel tevreden met het eindresultaat. Daarnaast heeft hij ook het record verbroken voor de hoogste topsnelheid met een Moto3 motor. Hij haalde een snelheid van 247,1 km/uur op zijn Liqui Moly Intact GP Husqvarna.

In de Moto2 zat Bendsneijder had een sterk einde van de race, hierdoor wist hij een paar plaatsen winst te boeken en kwam hij als 14e over de finish waarmee hij twee WK-punten binnen wist te halen. Zonta van den Goorbergh ging in ronde nummer tien onderuit en moest de race staken.

De volgende race is op 18 juni op de Sachsenring

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws