MotoGP: Bagnaia (Ducati) wint Portugese Grand Prix van Algarve

Pecco Bagnaia heeft vandaag de MotoGP-race tijdens de Grand Prix van de Algarve in Portugal gewonnen. Bagnaia startte op het zeer uitdagende circuit van Portimao vanaf pole position, verloor voor de eerste bocht héél even de leiding, maar pakte die na de eerste bocht gelijk terug om hem niet meer af staan. De race werd anderhalve ronde voor het einde afgevlagd door een rode vlag, nadat Iker Lecuona en thuisrijder Miguel Oliveria (beide KTM) in bocht 13 gevallen waren en het erop leek dat Lecuona medische hulp nodig had. Dat bleek alsnog mee te vallen, maar het zorgde er wel voor dat achter Joan Mir (Suzuki) als tweede Jack Miller (Ducati) derde werd; Alex Marquez (Honda) kon de laatste podiumplek niet meer aanvallen en werd -opvallend goed- vierde. Fabio Quartararo is al wereldkampioen maar kwam, voor het eerst in dit seizoen, niet aan de finish na een val in bocht 5. Door de overwinning van Francesco “Pecco” Bagnaia pakte Ducati vandaag de wereldtitel voor constructeurs in de MotoGP. 

In Moto3 ging het nog tussen twee rijders om de wereldtitel: Pedro Acosta (KTM) en Dennis Foggia (Honda). Acosta moest van achteruit komen om het gevecht aan te gaan met Foggia, maar uiteindelijk werd de strijd in zijn voordeel beslecht door een onbesuisde actie van Darry Binder, die de Italiaan ten val bracht. Acosta won de race daarna eenvoudig en pakte daarmee voor KTM als een-na-jongste coureur ooit de wereldtitel in de lichtste Grand Prix-klasse. 

In de Moto2 klasse won Remy Gardner, samen met zijn KTM-teamgenoot Raul Fernandez was hij de hele race lang een klasse apart. Door zijn overwinning heeft Gardner jr. nu 23 punten voorsprong op Fernandez wat, met nog maar één race te gaan, betekent dat ook in de Moto2 het wereldkampioenschap voor KTM zal zijn. Bo Bendsneyder startte helemaal achterin, maar wist zich in de wedstrijd naar voren te werken, wat hem op de finish één punt opleverde door een vijftiende plaats te scoren.

Komend weekend is de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia. Dat zal na zeven seizoenen, ook de laatste keer zijn dat de MotoGP op TV te zien is bij Eurosport, vanaf 2022 worden de MotoGP, Moto2 en Moto3 races live op televisie uitgezonden door Ziggo Sport


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief