Skip to main content

MotoGP: Bagnaia de snelste op Silverstone

Johann Zarco mocht van pole postition vertrekken nadat hij gisteren het pole record van Marc Marques uit de boeken had geschreven. Naast hem Maverick Viñales en Jack Miller maakt de eerste startrij compleet. De omstandigheden op het circuit van Silverstone zijn ideaal, 22 graden buitentemperatuur, nagenoeg windstil en met 41.000 toeschouwers op de tribunes.

Bij de start komt iedereen goed weg en na de eerste bocht heeft Zarco de leiding voor Quartararo en Miller. In ronde nummer 4 is het Quartararo die een long lap penalty in lost. Deze moest hij doen na het incident die hij had tijdens de TT van Assen met Aleix Espargaro. Dit kost hem 3 plaatsen. Zarco heeft nog steeds de leiding met achter hem Miller en Rins. Zarco leek de weddstrijd onder controle te hebben maar een knullige schuiver zorgt er voor dat de kansen voor hem verkeken zijn. De Suzuki rijder lijkt opgehouden te worden door Miller en het duurt dan ook niet lang dat hij hem voorbij gaat. Miller pakt hem meteen weer terug en er ontstaat een mooi gevecht om de eerste plaats. Rins lijkt deze strijd te winnen en kan een klein gaatje slaan tussen de Ducati’s van Miller en Bagnaia. Bagnaia weet zijn teamgenoot in te halen en hij zet de achtervolging in op Rins.

Johann Zarco zet zijn Ducati in de pits en geeft het op voor vandaag. Aan de voorkant van het veld is het een Suzuki op de eerste plaats gevolgd door vier Ducati’s. Rins gaat erg wijd en zo kan Bagnaia aansluting vinden bij hem. Het duurde 3 rondes en toen maakte Bagnaia gebruik van de topsnelheid van de Ducati om de Suzuki voorbij te kunnen gaan. Ook Jack Miller gaat Rins voorbij. De Spanjaard maakt een aantal fouten en dat kostte hem de tweede plaats. De andere Suzuki rijder, Joan Mir, was bezig met een flinke opmars maar vraagt te veel van zijn banden en gaat onderuit. Maverick Viñales had een zeer slechte start maar hij kruipt gestaag naar Jack Miller toe en hij gaat hem voorbij. Met nog een paar ronden te gaan is het nog steeds Bagnaia op de eerste plaats en Viñales zit daar 0.6 seconden achter en net voor het ingaan van de laatste ronde steekt Viñales hem voorbij. Bagnaia pakt hem weer terug en kan de eetste plaats vasthouden tot het zwart-wit geblokt. Viñales pakt de tweede plaats en Jack Miller derde. Over twee weken is de volgende race en wel op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Ducati

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws