Skip to main content

MotoGP Aragon: Bastianini verslaat Bagnaia in de laatste ronde

De eerste startrij is volledig bezet door Ducati’s met Bagnaia die mag vertrekken vanaf pole position. Naast hem staat Jack Miller en Enea Bastianini. Deze race is ook de rentree van Marc Marquez, hij vertrekt van plaats 13. Zo’n 38.000 toeschouwers zien de lichten uitgaan en Bagnaia komt als eerste door bocht nummer één. Quartararo gaat na de tweede bocht eraf nadat hij Marquez raakte. Nakagami en Marc Marquez raken elkaar twee bochten later waardoor ook Nakagami onderuit gaat. Marquez heeft problemen met zijn motor en zet de Repsol Honda in de pits en zal niet finishen. Aan de voorkant van het veld is het Bastianini die Miller voorbij steekt en even later is het Brad Binder die hetzelfde doet. Miller is niet snel genoeg want ook Espargaro gaat hem voorbij, dit alles gebeurde in een halve ronde. Bastianini gaat Bagnaia brutaal voorbij maar gaat even later wijd waardoor hij de eerste plaats weer in moet leveren bij Bagnaia.

Omdat Quartararo geen punten gaat halen hier is kunnen Bagnaia en Aleix Espargaro hier goede zaken doen voor het kampioenschap. Het heeft er alle schijn van dat Bagnaia de race kan controleren. Er blijft een gat van een halve seconde tussen hem en Bastianini zitten. Brad Binder heeft de derde positie in handen en zit 1.4 seconden achter Bastianini. Als we de eindfase van de race bereiken komt Bastianini stapje voor stapje dichter bij Bagnaia. Aleix Espargaro gaat kuip aan kuip met Binder door de bocht en De Aprilia rijder neemt de derde plaats over. Bastianini blijft bij Bagnaia op het achterwiel zitten en het goed te zien dat beide Ducati rijders volle bak gaan. In de laatste ronde komt dan eindelijk de actie van Bastianini en hij gaat Banaia voorbij. Hij kan deze plaats houden en komt met een minimale voorsprong op Bagnaia als eerste over de finish, Aleix Espargaro heeft de derde plaats kunnen behouden.

In de Moto2 wist Bo Bendsneijder één wk-punt binnen te halen door te finishen als 15e. Zonta Van den Goorbergh kwam vandaag niet over de finish, hij ging onderuit en kon zijn weg niet meer vervolgen. Op 25 september is de volgende race en wel op het circuit van Motegi in Japan.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws