Skip to main content

MotoGP: Aleix Espargaro wint in Barcelona

Aleix Espargaro pakte afgelopen zondag de winst op het Circuit de Barcelona-Catalunya, teamgenoot Maverick Viñales wordt tweede, samen zorgen ze voor een historische eerste 1-2 in de MotoGP voor Aprilia. Jorge Martin wordt derde en mag de laatste trede van het podium beklimmen.

Rode vlag

Eigenlijk gaat het al meteen mis als de lichten op groen gaan voor de Catalaanse GP. In de eerste bocht is het Bastianini die zichzelf aan de binnenkant van bocht 1 klem zet en geen kan meer op kan. Hij remt zichzelf onderuit en tikt daarbij Zarco uit het zadel, vervolgens worden ook Alex Márquez, Fabio di Giannantonio. Marco Bezzecchi geraakt, alle vijf glijden ze de grindbak in.

Een paar seconden later gaat Bagnaia er hard af met een high-sider in bocht 2. Bagnaia komt midden op de baan met een flinke smak op het asfalt terecht, Binder kan hem niet meer ontwijken en rijdt over beide benen van Bagnaia heen. De rode vlag wordt gezwaaid en het hele veld mag zich gaan opmaken voor een herstart. Beide Ducati fabreksrijders, Bagnaia en Bastianini, worden overgebracht naar het medisch centrum. Later zou blijken dat Bagnaia er relatoef goed vanaf komt, hij loop alleen wat kneuzingen op. Bij Bastianini worden later twee breuken geconstateerd, één in zijn linker enkel en één in zijn linker hand.

Aprilia pakt de 1-2

Na de onderbreking is het Jorge Martin die het beste wegkomt bij de herstart. Een paar bochten later is het Viñales die er voorbij komt en eigenlijk meteen een gat wil slaan. Aleix Espagaro kan in de derde ronde voorbij komen bij Martin en hij zet de achtervolging in op zijn teamgenoot. Hij moet 1,6 seconden goedmaken op Viñales na een kleine fout, maar hij weet de aansluiting weer te vinden. Met nog drie ronden te gaan steekt Aleix zijn teamgenoot voorbij om uiteindelijk met de overwinning naar huis te gaan.

Moto2

In een rechtstreeks duel weet Jake Dixon als eerste over de streep te komen net voor Aron canet. Arenas weet zijn allereerste podium in de Moto2 te scoren en wordt derde. Bo Bendsneijder komt al snel stil te staan met technische problemen, Zonta van den Goorbergh wordt 18e.

Moto3

Alonso weet de Moto3 wedstrijd op zijn naam te zetten, na een spannende eindfase met een hoog ‘loterij’ gehalte vanwege de grote kopgroep. Masia en Rueda mogen mee naar het podium. Collin Veijer gaat niet van start, hij heeft drie tenen gebroken bij een highsider-crash in de kwalificatie op zaterdagmiddag.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws