MotoGP: Aleix Espargaro wint in Argentinië.

In Argentinië is de derde ronde om het MotoGP kampioenschap verreden. Een race die een paar dagen geleden nog op losse schroeven stond omdat het materiaal van de teams niet was gearriveerd. Vrijdag op zaterdagnacht kwam dan alsnog de vracht aan en kon er, weliswaar ingekort, toch nog geracet worden.

Met een temperatuur van 23 graden waren de omstandigheden ideaal. Aleix Espargaro mocht vertrekken van pole position, dit is de eerste pole ooit voor Aprilia. De start van Espargaro was goed maar die van Jorge Martin was beter en hij gaat als leider de eerste bocht in. In de eerste paar ronden zijn er een paar positiewisselingen maar men laat nog niet het achterste van de tong zien. Joann Zardo is de eerste uitvaller, hij schuift met zijn Ducati over het voorwiel heen. Vooraan het veld is Martin de leider met vlak achter hem Aleix Espargaro. Deze twee hebben een kleine twee seconden voorsprong op de rest. Morbidelli zet zijn Yamaha in de pitbox, ook voor hem is het einde wedstrijd. Alex Rins heeft de derde plaats in handen en komt snel richting Aleix Espargaro. De Aprilia rijder begint het tempo ook op te schroeven en sluit weer aan bij Jorge Martin. Pol Espargaro reed op een keurige vierde plaats maar gaat onderuit en moet zijn race staken. Aleix Espargaro gaat in de aanval en er ontstaat een mooi gevecht tussen de nummer één en twee. Met nog vijf ronden te gaan heeft Espargaro de leiding. Hij weet in eerste instantie niet los te komen van de Ducati rijder maar met nog twee ronden te gaan is zijn voorsprong één seconde. Hij staat zijn plek niet meer af en wint de race. Martin pakt de tweede plaats en Rins plaats 3. Aleix Espragaro pakt in zijn 200e race ook meteen de eerste plaats in de stand om het wereldkampioenschap.

De Moto3 werd beslist op de streep. Een zeer spannende laatste fase van de wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door Sergio Garcia. Hij is ook de nieuwe leider in het kampioenschap. In de Moto2 mocht Zonta van der Goorbergh starten vanaf P14 en Bo Bendsneyder vanaf P9, voor beide Nederlanders een goede uitgangspositie. Voor Zonta was het na een paar ronden gedaan, hij ging onderuit in bocht nummer twee. De race werd gewonnen door Vietti en Bendsneyder kwam als 9e over de finish. Een goed resultaat voor hem. De volgende race is op het circuit van Circuit of the Americas en wel op 10 april.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief