Skip to main content

Minibike opstapdag Race-Kids 28 april bij AMBC Staphorst

De Race-Kids organisatie kan met trots de kalender presenteren voor het buitenseizoen 2018. De kalender bestaat uit ruim 45 evenementen en alle regio’s van het land worden regelmatig aangedaan. Via Race-Kids kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de motorsport. In Staphorst gaat er een samenwerking plaatsvinden met motorclub AMBC. Aanstaande zaterdag 28 april vindt de eerste van vijf opstapdagen plaats op het mooie circuit de Tippe in Staphorst.

Er bestaat een lange historie van racetalenten die de doorgebroken zijn in dit racegekke dorp. De laatste paar jaar merken de clubbestuurders echter dat er de animo wat minder wordt. Ook heeft de club zelf niet heel veel opties om actief talenten te scouten. Men is daarom blij dat de Race-Kids organisatie nu een samenwerking middels vijf trainingsdagen aangaat zodat de regionale jeugd die interresse heeft in het minibiken hier een voorproefje kan krijgen.

Race-Kids staat aan de start van het alweer zesde seizoen en is inmiddels doorgegroeid tot dé opleiding voor kinderen van zes tot twaalf jaar om kennis te maken met de motorsport. In de afgelopen winter werden er door Race-Kids regelmatig evenementen binnen georganiseerd, maar nu is het tijd om met de motoren weer naar buiten te gaan. Hiervoor heeft de organisatie een mooie kalender samengesteld. Op dit moment staan er 45 evenementen op de kalender en deze zal in de loop van het jaar nog verder aangevuld worden. Vooralsnog staan er vijf van deze evenementen in Staphorst gepland op het mooie circuit De Tippe. De eerste hiervan wordt op zaterdag 28 april gehouden. Vervolgens worden er op 26 mei, 7 juli, 15 september en 6 oktober nog opstapdagen georganiseerd.

Race-Kids organiseert evenementen voor kinderen om kennis te maken met motorrijden en na de introductie wordt er vanuit Race-Kids ook een racecursus aangeboden om zo uiteindelijk door te kunnen groeien naar een racecompetitie. Race-Kids is dus geen raceorganisatie of kampioenschap, maar is puur gericht op een introductie en opleiding met motorrijden. De focus ligt op plezier, veiligheid en samen trainen met ervaren trainers en instructeurs. Regelmatig zijn er trainers aanwezig, die zelf op wereldniveau rijden of hebben gereden. Het motto is; jong geleerd, samen beleefd en volwassen gepresteerd.

Het is bij Race-Kids zeer eenvoudig om kennis te maken met motorrijden op één van de evenementen. De pocketbike en kleding worden voor je geregeld en er is deskundige begeleiding van instructeurs. De kinderen bij Race-Kids worden ingedeeld in verschillende groepen, waardoor ieder kind kan trainen op zijn eigen niveau.
De Race-Kids kalender volledig bekijken, aanmelden voor een evenement of meer informatie vinden kan via www.race-kids.nl 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws